Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.730
% 0.62
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.730
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

SushiSwap CEO’sundan Yeni Tokenomik Önerisi

SushiSwap

Merkezi olmayan borsa SushiSwap’in CEO’su Jared Grey, 30 Aralık’ta Sushi’nin forumuna sunduğu bir öneriye göre, SushiSwap tokeninin tokenomiğini yeniden tasarlamayı planlıyor.

Önerilen yeni tokenomik modelin bir parçası olarak, emisyona dayalı ödüller için zaman kilidi katmanlarının yanı sıra bir token yakma mekanizması ve fiyat desteği için bir likidite kilidi getirilecek. Grey, yeni tokenomics’in platformdaki likidite ve ademi merkeziyetçiliği artırmanın yanı sıra “sürekli çalışma ve gelişmeyi sağlamak için hazine rezervlerini” güçlendirmeyi amaçladığını belirtti.

SushiSwap CEO’sundan Yeni Tokenomik Planı

Önerilen modelde, likidite sağlayıcıları (LP’ler) takas ücretleri gelirinin %0,05’ini alacak ve en büyük payı yüksek hacimli havuzlar alacak. LP’ler ayrıca artırılmış, emisyona dayalı ödüller kazanmak için likiditelerini kilitleyebilecekler. Ancak, vadesinden önce çıkarılırlarsa ödüller kaybedilir ve yakılır.

Ayrıca, stake edilmiş SUSHI (xSUSHI) ücret gelirinden herhangi bir pay almayacak, ancak SUSHI tokenlerinde ödenen emisyona dayalı ödüller alacaktır. Emisyon bazlı ödülleri belirlemek için zaman kilidi kademeleri kullanılacak ve daha uzun zaman kilitleri daha büyük ödüllerle sonuçlanacaktır. Zaman kilitlerinin vadesinden önce para çekme işlemlerine izin verilir, ancak ödüller kaybedilecek ve yakılacaktır.

Merkezi olmayan borsa, SUSHI tokenini geri almak ve yakmak için %0,05 takas ücretinin değişken bir yüzdesini kullanacaktır. Bu yüzde, seçilen toplam zaman kilidi kademelerine göre değişecektir. Teklif şunları belirtiyor:

“Zaman kilitleri vadeden sonra ödendiğinden, ancak büyük miktarda teminat vadeden önce çözüldüğünde ‘gerçek zamanlı’ yanma gerçekleştiğinden, arz üzerinde oldukça büyük bir deflasyonist etkiye sahiptir.”

Tokenomiklerin yeniden tasarlanması, SushiSwap’in hazinesinde 1,5 yıldan daha az bir süre kaldığını açıklamasının ardından geldi; bu da önemli bir açığın borsanın operasyonel uygulanabilirliğini tehdit ettiği anlamına geliyordu. Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, SushiSwap, token bazlı emisyon stratejisi nedeniyle LP’lere yönelik teşviklerde son 12 ayda 30 milyon dolarlık bir kayıp yaşadı ve bu da şirketi yeni tokenomics modelini uygulamaya yönlendirdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir