Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.294
% 0.76
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.294
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Avustralya, CBDC Pilot Uygulaması Başlatıyor

Avustralya CBDC

Avustralya Merkez Bankası, önümüzdeki aylarda Merkez Bankası Dijital Para Birimi’nin (CBDC) “canlı pilotu” uygulamasını başlatacak. Bu adım, CBDC’nin olası kullanım durumlarını ve ekonomik faydalarını araştırmak amacıyla bir araştırma projesinde Avustralya finansal araştırma enstitüsü olan Digital Finance CRC (DFCRC) ile işbirliği yapılması kararının bir sonucudur.

Pilot uygulamada, CBDC birimlerinin potansiyel kullanım durumlarını göstermek için birkaç finans sektörü katılımcısı seçilecektir. Katılımcılar arasında Commonwealth Bank ve ANZ bankası gibi bankalar, Mastercard gibi ödeme sağlayıcıları ve çevrimdışı ödemeler, vergi otomasyonu ve güvenilir Web3 ticareti gibi kullanım alanları yer almaktadır.

RBA Başkan Yardımcısı (Finansal Sistem) Brad Jones, pilot uygulamanın sektörün uygulamalı öğrenmesine katkıda bulunacağını ve politika yapıcıların CBDC’nin Avustralya finansal sistemine ve ekonomisine potansiyel olarak nasıl fayda sağlayabileceği konusundaki anlayışına katkıda bulunacağını belirtti.

CBDC, dünya genelinde birçok merkez bankası tarafından araştırılmakta ve geliştirilmektedir. CBDC, mevcut para birimleri yerine kullanılabilecek dijital bir para birimidir ve finansal işlemlerde daha hızlı, daha ucuz ve daha güvenli bir seçenek sunabilir. Ayrıca Avustralya’nın CBDC’yi araştırmaya başlaması, ülkenin finansal sisteminin geleceğini şekillendiren küresel bir trende uyum sağlamak istediğini göstermektedir.

Son olarak geçtiğimiz günlerde Rusya Merkez Bankası, ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için ilk tüketici pilot uygulamasını 1 Nisan 2023’te başlatmaya hazırlandığını açıklamıştı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir