Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.635
% 1.05
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.635
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Rusya, Tüketiciler İçin CBDC Pilot Uygulaması Başlatıyor

Rusya CBDC

Rusya Merkez Bankası, ülkenin merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için ilk tüketici pilot uygulamasını 1 Nisan 2023’te başlatmaya hazırlanıyor.

Bu gelişme, Rusya’nın Batı’nın Rusya ülkesine yönelik ekonomik yaptırımlarının ortasında SWIFT ödeme sistemine alternatif arayışında olmasından kaynaklanıyor.

Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, yakın zamanda 13 yerel banka ve birkaç tüccarın katılımıyla gerçek dijital ruble işlemlerini başlatacağını açıkladı. Yerel haber ajansı TASS’a göre, pilot uygulama gerçek operasyonları ve gerçek tüketicileri içerecek, ancak belirli sayıda işlem ve müşteriyle sınırlı olacak.

Skorobogatova, Finans Alanında Siber Güvenlik Ural Forumu’nda yaptığı açıklamada, “Dijital ruble projesini 1 Nisan’da, bireysel transferlerin yanı sıra ticaret ve hizmet işletmelerindeki ödemeleri içeren işlemlerle başlatmayı planlıyoruz” dedi.

Bu pilot uygulama, ilk aşamada genel müşterilerin pilot uygulamaya katılamayacağı için sadece seçilmiş müşterilerle sınırlı olacak. Ancak, Rusya Merkez Bankası, pilot uygulamanın ardından dijital rublenin daha fazla ölçeklendirilmesine yönelik stratejiler belirlemeyi planlıyor.

Bu girişim, Rusya ülkesinin CBDC birimini kullanarak sınır ötesi işlemlerde SWIFT ödeme sistemine alternatif bir seçenek sunmayı amaçlıyor.

Ayrıca, bazı Rus yetkililerin Rusya Merkez Bankası’nın altın destekli bir jetonu değerlendirdiği iddia edilmekte. Bu jetonun, Rusya’nın yeni bir cazip yatırım ürünü yaratmasına ve uluslararası uzlaşmada talep edilen bir ödeme yöntemi oluşturmasına yardımcı olacağı düşünülmekte.

Rusya’nın CBDC birimi , tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor. Dijital para birimi, kullanıcıların dijital ruble ile işlem yapmalarına olanak sağlayacak ve finansal işlemlerde daha fazla şeffaflık ve güvenlik sağlayacak.

Ancak, birçok uzman, merkez bankası dijital para birimlerinin düzenleyici bir çerçevenin oluşturulmasını gerektirdiğine inanmakta.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir