Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.237
% 0.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.237
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Fetch.AI Nedir? Proje İnceleme & Değerlendirme

Fetch.AI, yapay zeka ve blok zinciri teknolojisi aracılığıyla merkezsizleştirme yoluyla, operasyonel verileri izlemek ve yalnızca verimliliği artırmakla kalmayıp aynı zamanda yetersiz kullanılan varlıklardan da yararlanabilen tahmine dayalı işlevler oluşturmak için yukarıdaki sistemlerin tümünü birbirine bağlayan süper akıllı bir altyapı geliştiriyor.

Fetch.ai (FET) Coin  Nedir ve Nasıl çalışır?

İnovasyon üzerine inşa edilmiş bir platform olan Fetch.ai, oyun geliştiricisi ve yapımcısı Toby Simpson, Yapay zeka firması Deepmind’in önde gelen yatırımcılarından Humayun Sheikh ve ileri düzey makine öğrenimi profesörü Thomas Hain tarafından kurulan merkezi olmayan bir makine öğrenimi protokolüdür. 2017.

Fet coin ilk olarak 2019’da büyük kripto borsalarından biri olan Binance’te piyasaya sürüldü ve burada “özerk ekonomik aracılar bulmak, oluşturmak, dağıtmak ve eğitmek için Binance akıllı zincirinin (BSC) hızından ve ölçeklenebilirliğinden yararlandı ve akıllı sözleşmeler için çok önemlidir . , kehanetler ve yeni dijital ekonomiyi sağlamak için gereken işlemler.”

Blok zinciri, aracı tabanlı hizmetlerin Cosmos (ATOM), Ethereum (ETH) gibi diğer ağlarda başlatılabileceğini ifade eden blok zincirler arası iletişim (IBC) protokolü aracılığıyla çok zincirli Birlikte Çalışabilirliği sağlayan bir ağ olan Cosmos-SDK’ya dayanmaktadır. ve Binance Akıllı Zincir. Fetch.ai protokolünün, aracı dağıtımına, paylaştırmaya ve belirteç yönetimine izin veren bir kimlik gibi bir dizi işlemi desteklediği bilinmektedir.

Bu şirket, Yapay zeka, blok zinciri ve çok aracılı sistemler için bir buluşma noktası geliştiren, iyi seçilmiş ve çeşitliliğe sahip bir mühendis ekibiyle çalışır. Protokol aynı zamanda, makine öğrenimi ile birlikte depolama gereksinimlerini azaltan hesaplama maliyetlerini ve çoklu imzayı azaltan slot Proof-of-Stake (sPoS) avantajını uygulayan dağıtılmış bir defter ve merkezi olmayan Random Beacon protokolü üzerinde çalışır. Ekosistemin altyapısı, dijital ekonominin kriptografi ve makine öğrenimi yoluyla ilerlemesini sağlamak için tamamen yapılandırılmıştır.

Fetch.ai (FET) platformu, aracıları ortadan kaldırırken işletmeyi blockchain ile ilişkilendirerek acil bir sorun olan otomasyona ulaşmayı umdukları için birçok özellik ve uygulamaya sahiptir. “Dijital ikizlerin” ve enerji şebekelerinin jetonla izlenmesi yoluyla Defi hizmetlerini ve ulaşım ağlarını yükseltmek için kullanıldı. Buna ek olarak, içerik oluşturucuların AI özellikli Dijital Varlıklara sahip olmalarını ve bunları oluşturmalarını sağlayacak bir AI NFT pazar yeri başlattılar. Tüm bunlar, fetch.ai ağının tedarik zincirlerine daha fazla inşaatçı ve yatırımcı akışının oluşmasını sağlayacak ve uzun vadede iyi bir yatırım yapacaktır.

Çalışma Modeli

  • Otonom Ekonomik Temsilciler (AEA)

AEA’lar, bireyler, cihazlar ve kuruluşlar adına hareket eden tam donanımlı dijital vatandaşlardır. AEA’lar, Fetch ekosistemine donanım sistemleri veya veri kaynakları aracılığıyla bağlanır ve ardından veri keşfi ve tahmine dayalı işlevselliği aracılığıyla değer elde eder.

Arabalar veya nakliye şirketleri, hava veya trafik koşullarına bağlı olarak ne kadar yakıt kullanılacağını tahmin etmek için AEA’ları devredebilir.

AEA’lar, en iyi çözümü ortaya çıkarmak için derin öğrenme algoritmalarına girilen temel bilgi parçalarını belirleyerek sistem tarafından belirlenen parametreler dahilinde çalışır. Sistem, geçmiş hatalardan ders alarak tutarlı bir şekilde gelişmek için aracılarla önceki etkileşimlerin kayıtlarını da analiz edebilir.

  • Açık Ekonomik Çerçeve (OEF)

OEF’ler, işlem ve arama kayıtlarına dayalı olarak AEA’nın etkileşimini ve bağlantı kapasitesini en üst düzeye çıkaran uyarlanabilir bir simülatör ortamı oluşturarak AEA’ları destekler.

AEA’lar, API’ler aracılığıyla OEF’lere bağlanır ve ardından hedef varlıklarıyla etkileşim kurmak için bilgi toplar. Düğüm operatörleri, bu sistemlerin bağlantısını kolaylaştırmak ve doğrulamak için jeton ödülleri sağlıyor.

  • Akıllı Defterler

Fetch defteri, işlem zincirleri ve doğrudan döngüsel olmayan grafik teknolojisinin (DAG) bir kombinasyonunu kullanır. DAG, blok zincirine alternatif bir dağıtılmış defter teknolojisidir. En çok Hedera Hashgraph , IOTA ve Byteball gibi projelerde popülerdir .

Fetch sistemi, işlemleri zincirler halinde toplar ve bunları aynı anda birkaç farklı işlem şeridine atar. Fetch.Ai altında geçerli bir işlem, kullandığı kaynaklar hakkında bilgi içeren bir işlem olarak tanımlanır. Sistemin işlem kapasitesi sınırlanırsa, yalnızca zincir çatallanmasıyla genişleyebilir ve Fetch.AI, kullanılan kaynaklara göre parametreleri ayarlayarak yeni çatalların kaynağını izler.

 

FET Coin’in Amacı nedir?

Peki yukarıdaki teknolojiler ile Fetch.Aİ hangi amaçla yaratıldı? Genel değerlendirme, Fetch.Ai, temeli dış hayata yönelik olduğunda, ulaşım, hareketlilik, demiryolları, altyapı, enerji, akıllı ev gibi alanların sorunsuz çalışmasına ve insanlara daha az bağımlı olmasına yardımcı olan oldukça yararlı bir projedir. .

  • V1.0’ın piyasaya sürülmesiyle Fetch, çok aracılı tabanlı mobil hizmetler oluşturmaya olanak tanır. Paket açık kaynak olduğu için herkes bundan yararlanabilir.
  • Otonom Yapay Zeka Seyahat Acenteleri ile Fetch, merkezi hizmetlerin ve toplayıcıların rolünü azaltır. Tedarikçiler ve tüketiciler arasında doğrudan etkileşime izin vererek her iki taraf için de maliyet tasarrufu sağlar.
  • Fetch akıllı şehir mobilite çözümleri, park etme gibi sorunların çözülmesine yardımcı olur. Akıllı bir şehirdeyken Fetch, hedefinize en yakın boş alanı bulmak ve sizin için rezerve etmek için otoparkları arayabilir ve bunlarla iletişim kurabilir.
  • Fetch ayrıca çelik, ana metaller vb. emtia alım satımına ilişkin faaliyetleri de güçlendirmiştir. Piyasa katılımcılarının, piyasanın veri, verimlilik ve güvenlik özelliklerini etkilemeden verilere erişmesine olanak tanır.
  • Toplu öğrenme modülü ile Fetch, hasta bilgilerini hastaların özel kişisel verilerine erişmesine izin vermeden kendi ağlarında paylaşarak doktorların teşhisleri optimize etmelerini ve hastaların daha hızlı tedavi görmelerine yardımcı olmalarını mümkün kılar.

 

AI ve Makine Öğrenimi

AEA’lar, OEF ve Akıllı defterlerin tümü, aşağıdaki dört güven bilgisi katmanını sağlamak için yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanır:

  • Herhangi bir işlemin ne kadar normal olduğuna güvenin
  • Ağdaki diğer düğümlerden alınan bilgilere güvenin
  • Tarihlerine dayalı olarak ilgili taraflara güven
  • Gelişen pazar ve veri zekası

Token Kullanımı

FET belirteci, bazı ağ işlevlerini finanse etmek ve Aracıların iyi davranışlarını teşvik etmek için kullanılacaktır.

İşte FET belirteci için en ilginç Belirteç Kullanımlarından bazıları:

  1. Ağa yeni bir aracı başlatmak: Bir geliştirici bir aracı oluşturduğunda ve bunu ağa dağıtmak istediğinde. Bunu etkinleştirmek için belirli bir miktarda FET yatırması gerekir; bu, aracıya ağ üzerinde çalışma hakkı verecektir. Bu tür paylaştırma, kötü aktörlerin kötü niyetli aracıları konuşlandırmasını ekonomik olarak olanaksız hale getirir.
  2. Aracılar arasında servis ve veri alışverişi: Ağ içinde, FET belirteci, aracıların birbirlerinden veri ve hizmet alması için bir değişim aracı olarak kullanılacaktır. FET, bir IoT ağında önemli bir özellik olan mikro ödemeleri destekler.
  3. Fon ağ bakım işlemleri: Ethereum ağında olduğu gibi, FET belirteci ağ işletme maliyetleri için kullanılmaz. Ancak FET belirteci, ağın “Gaz” fiyatını dengelemek için kullanılır.

Takım

Fetch.AI ekibi, üç kurucu ortağı ve dört ek departman başkanı tarafından yönetiliyor. Humayun Şeyh, Fetch.ai’nin CEO’su olarak başı çekiyor ve daha sonra Google tarafından satın alınan yapay zeka şirketi DeepMind’in ilk yatırımcılarından biri olan, yapay zeka konusunda uzun yıllara dayanan deneyime sahip bir adam. Ayrıca yapay zeka girişimi itzMe ve drone şirketi uVue’de çalıştı.

Fetch.AI CTO’su  , şirkete çeşitli teknoloji şirketlerinde CTO olarak 10 yıldan fazla deneyimle gelen Toby Simpson’dır . Ayrıca DeepMind’e Yazılım Tasarım Başkanı olarak katılmıştır.

Fetch.AI Kurucu Ortağı ve Üçüncü Baş Bilim İnsanı  Thomas Hain’dir . Cambridge Üniversitesi’nden doktora derecesine sahiptir. Fetch.AI’deki rolüne ek olarak, Sheffield Üniversitesi’nde profesörlük yapmaktadır.

Kurucu ortaklara ek olarak liderlik ekibinde Jonathan Ward (Araştırma Başkanı), Troels F. Rønnow (Yazılım Mühendisliği Başkanı), Maria Minaricova (İş Geliştirme Başkanı) ve Arthur Meadows (İş Geliştirme Başkanı) Yatırımcı İlişkileri yer almaktadır. Departman). Fetch.AI ekibinin geri kalanı 10 geliştirici, 11 araştırmacı ve 5 idari personelden oluşmaktadır.

Token Ekonomisi

FET coin, bu ekosistemde ana değişim aracı olarak kullanılan Fetch.Ai ekosisteminin ana para birimidir.

Şu anda FET Token bir ERC-20 tokenidir, dolayısıyla alım satım yaparken, borsalardaki işlem ücretlerine ve depozito ücretlerine ek olarak, Ethereum’un Blockchain ağındaki ek işlem ücretlerini de kaybedersiniz. Fetch.AI (FET) Mainnet’ten sonra, FET Token, FET Native Token’a aktarılacak ve Blockchain üzerinde çalışacaktır. Bu esnada sistemdeki yukarıdaki gas ücreti Fetch.AI tarafından tahsil edilecektir.

Dağıtım aşağıdaki gibi ele alınarak toplam 1.152.997.575 jeton arzına sahip olacak (daha da azaltılabilir):

  • Temel – %19,99
  • Kurucular ve Ekip – %19,99
  • Halka açık ICO – %6
  • Özel satış – %6,38
  • Tohum satışı – %5,24
  • Danışmanlar – %10
  • Madencilik Ödülleri – %15
  • Gelecek Sürümler – %17,4

 

 

 

Fetch.ai (FET) Geçmiş Veriler

  • FET token , 18 Ocak 2022’de bir başka büyük borsa olan eToro’da listelendi .
  • Humayun Sheikh, stratejilerinden biri sürücülerin büyük bir şehirde uygun bir park yeri bulmasına olanak tanıyan bir yapay zeka sistemi olmak üzere madeni parayı tekrar rayına oturtacağını önermişti. Röportaj sırasında, “Önümüzdeki altı ay içinde, insanların Fetch teknolojisini park yeri bulmak ve yer ayırtmak için kullanabilecekleri kullanım senaryosunu başlatmak için birden fazla ürün ve bölge başlatmayı planlıyoruz” dedi.
  • Jetonlarını stake eden FET kullanıcıları, Ekim – Aralık 2021 arasında aktif katılımlarının bir ödülü olarak MOBIX jetonları airdrop aldı.
  • 7 Ekim 2021’de FET, FET sahiplerinin token köprüsünde dağıtılmış bir defter olmadan tokenlerini ERC-20’ye dönüştürmesine olanak tanıyan yeni bir tarayıcı uzantı cüzdanı özelliğini etkinleştirdi.
  • Bir Alman mühendislik ve üretim şirketi olan Bosch, Fetch.ai geliştiricileri tarafından 5 Ağustos 2021’de makine arızalarının tanımlanması için test ağında makine öğrenimi algoritmalarını kullanacağını duyurdu.
  • 26 Temmuz 2021’de FET, Coinbase Pro’da listelendi .

Önemli Ortaklıklar

  • 6 Ağustos 2021’de Fetch.ai, BSC’deki FET belirteç sahiplerinin OmniC belirteçleri karşılığında pay sahibi olmalarını sağlamak için OCP ve OpenDAO ile ortaklık kurdu.
  • Fetch.ai, 28 Eylül’de araştırma ve geliştirme amaçlarıyla azınlık topluluklarına Defi hizmetleri getirmek için bir fintech platformu olan Algbra ile iş birliği yaptı.
  • Bir başka stratejik ortaklık da LiquidChefs ile oldu. LiquidChefs, ölçeklenebilir AI tedarik zinciri hizmetlerini entegre etmek ve aynı zamanda otonom ekonomik aracıların yardımıyla zincir içinde bütünlüğü teşvik etmek için oluşturulmuş bir yiyecek içecek hizmeti şirketidir.
  • 8 Aralık 2021’de bir espor organizasyonu olan Immortals ile kripto para biriminin kısmen benimsenmesini sağlamak için başka bir anlaşma imzaladılar. “Team Fetch.ai” adlı bir oyun etkileyici kampanyası yürütmeye devam ettiler, bu da katılan kullanıcı sayısı üzerinde bariz bir etkiye sahipti.
  • Bir “fiat rampa” firması olan Indacoin ile bir başka işbirliği, FET kullanıcılarının Visa veya MasterCard’ları ile jetonu satın almalarını sağladı.

Yol Haritası

Ekosistem

  • ıbc’yi etkinleştirmek için yönetişim önerisi Fetcha.ai ana ağ
  • Cosmos-hub’da (IBC aracılığıyla) ve Osmosis’te bulunan FET belirteçleri
    DEX
  • Heyecan verici yeni DeFi, sosyal medya, NFT ve
    topluluktaki diğer uygulamalar
  • HW cüzdanını etkinleştirmek için mutabakat uygulamasının başlatılması
    sahipler, bahis geçişinden belirteçleri kurtaracak

Kolektif Öğrenme

  • CoLearn v1.0 pazar yerinin lansmanı
  • Merkezi olmayan veri paylaşım protokolünün (Dabba Flow) yayınlanması
  • Bunu veri akışına genişletin, denetim izi ekleyin ve
  • Harici IPFS sağlayıcısı ile entegrasyon
  • Co Learn için Tahmin Pazaryeri

Botswap

  • Gelişmiş kullanıcı deneyimi için yenilenmiş web sitesi ve gösterge paneli
  • DeFi strateji formülasyonu için geliştirilmiş cüzdan analitiği
  • DeFi ajanlarının Cosmos tabanlı DEX’lerde konuşlandırılması
  • Otomatik bileşik ödüller için destek

Bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamı gelsin istiyorsanız Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir