Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.257
% 3.78
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.257
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Japonya, CBDC Pilot Uygulamasını Başlatıyor

Japonya CBDC

Japonya, merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulamasına başlamaya hazırlanıyor.

Japonya Merkez Bankası (BoJ), Nisan 2023’te başlayacak olan pilot uygulama ile “dijital yen” için teknik fizibilitesi üzerinde çalışmalarını sürdürecek ve deneyi özel şirketlerin katılımıyla bir CBDC ekosisteminin modellenmesine kadar genişletecek.

Pilot uygulama, CBDC’nin tasarımına ve alternatif veri modelleri, çevrimdışı ödemeler için mimariler ve sistemin diğer hayati unsurları konusunda özel sektöre danışma ihtiyacına odaklanmakta. Bu tür bir istişare için CBDC forumu oluşturulması planlanmakta.

Japonya, CBDC pilot uygulaması ile birlikte özel işletmeleri de kapsayan bir ekosistemi test etmeyi amaçlıyor. Ancak, pilot uygulama sırasında gerçek perakende işlemler yapılmayacak, sadece simüle işlemler gerçekleştirileceği açıklandı.

Japonya, yabancı stabilcoinlerin yasak olduğu bir ülke olarak bilinse de, yetkililer 2022’de yürürlüğe giren yabancı stabilcoin yasağını kaldırmayı planlıyor.

Değişikliklerin Haziran 2023’e kadar yapılması gerekiyor. Herhangi bir yabancı stablecoin’in otomatik olarak piyasaya girmesine izin verilmeyecek olsa da, bireysel kontrolleri başarıyla geçen coinlere yeşil ışık gösterilmesi planlanıyor.

Japonya’nın CBDC pilot uygulaması, diğer ülkelerin de benzer çalışmalar yürüttüğü bir dönemde gerçekleşiyor. Çin, dijital yuan’ı test ederken, ABD ve Avrupa Birliği de dijital para birimi için çalışmalar yapıyor.

Gelen haberlerin ardından üç büyük Japon bankasının merkez bankası ile işbirliği yapacağı öngörülmekte.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir