Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.769
% 0.66
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.769
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Japonya Stablecoinlere İzin Vermeye Hazırlanıyor

Japonya

Japonya 2023 yılı içerisinde, yatırımcılara stablecoin ile ticaret yapabilme izni veren yasayı onaylamaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl Japonya Parlamentosu, stablecoinleri yasaklayan bir yasayı onaylamıştı. Yasa kapsamında stablecoin ihraç eden şirketler, kripto para birimlerini japon yenine dönüştürmesi gerekiyordu.

Yerel finans otoritelerinden gelen bilgiye Japonya belirli stablecoinler için ticari kullanım izni vermeye hazırlanıyor.

Japonya Bazı Stablecoinlere İzin Veriyor

Gelen bilgilere göre Japonya, yatırımcıların USDT gibi stabilcoinleri kullanarak ticaret yapmalarına izin verecek. Yeni düzenlemelerinin en geç Haziran 2023’te kabul edileceği söyleniyor.

Yeni düzenleme ile Japonya Finansal Hizmetler Ajansı (FSA) stabilcoinlerin yurt içi dağıtımı üzerindeki yasağı kaldırmak için çalışıyor.

Japonya’nın FSA sözcüsü yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Bu, ‘stabilcoin’ olarak adlandırılan tüm yabancı ürünlere herhangi bir kısıtlama olmaksızın izin verileceği anlamına gelmiyor

FSA temsilcisi, FSA’nın yalnızca bu tür kripto para birimlerinin kullanıcıların güvenli olmasını sağlayan bireysel kontrolleri başarıyla geçen stabilcoinlere izin verileceğini belirtti.

Yetkili ayrıca, Tether veya USD Coin gibi stabilcoinlere izin verilip verilmeyeceğini bilinmediğini vurguladı. FSA, Ödeme Hizmetleri Yasası değişikliklerine ilişkin kamu yorumlarını 31 Ocak 2023 tarihine kadar kabul edecek.

2023’te yürürlüğe girmesi beklenen yeni mevzuat, FSA’ya kayıtlı bir çok kripto borsasını etkileyecek. Coinbase ve Kraken dahil olmak üzere bazı büyük kripto borsaları, zayıf bir kripto pazarını gerekçe göstererek yakın zamanda Japonya’daki operasyonlarını durdurdu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir