Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$62.194
% 1.23
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.194
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Avalanche Aylık 1 Milyon Kullanıcıya Ulaştı!

Avalanche blok zinciri ilk defa aylık 1 milyon kullanıcıyı geçti. Özellikle platformun son zamanlarda artan popülaritesinin en büyük nedenlerinden biri, geliştiricilerin alt ağlar oluşturmasına imkan tanıyan AvaCloud projesidir. AvaCloud, Avalanche ağının üstünde alt ağlar olarak bildiğimiz özel blok zincirleri oluşturmak için kullanılan kodsuz bir platformdur.

2020’de piyasaya sürülen Avalanche, merkezi olmayan finans(Defi) ve akıllı kontrat çözümleriyle kısa sürece en çok kullanılan blockchain haline geldi. Consensus protokolü kullanan platformun en büyük özelliği ölçeklenebilir olmasıdır.

 

İlginizi Çekebilir: Avalanche Nedir? AVAX Coin Ne İşe Yarar?

Avalanche, Consensus aşaması Snowflake mekanizmasını kullanarak saniyede binlerce işlemi işler. Bu sayede kullanıcılar minimum gecikme ile işlemlerini gerçekleştirir. Platformun hızla büyümesindeki bir diğer destekleyici güç ise merkezi olmayan uygulamaları(dApp) desteklemesidir.

Avalanche bu şekilde proje ortaklıklarına, işbirlikleri ve girişimlerine devam eder ve yüksek maaliyetli sorunları üzerine çalışırsa, aylık kullanıcı sayısının iki katına çıktığı rahatlıkta görebiliriz.

Peki Bu Başarılı Platfromun Yaratıcısı ”Emin Gün Sirer” Kimdir ?

Emin Gün Sirer, Türk asıllı Amerikan bilgisayar bilimcisi ve yazılım mühendisidir. Avalabs’in kurucusu ve CEO’sudur. Peer-to-peer, işletim sistemleri ve bilgisayar ağları konusundaki katkıları ile tanınır. Bitcoin-NG ve bir güvenlik çözümü olan Bitcoin Covenants’ı geliştirmiştir.  Şu an hala Cornell Üniversitesi’nde profesör olarak görev almaktadır.

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir