Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.930
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.930
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Atomic Wallet Milyonlarca Doları Dondurdu!

Atomic Wallet Milyonlarca Doları Dondurdu! Son zamanlarda Bitcoin’in kısa vadeli arzında yaşanan tarihi düşüş, kripto para cüzdanı Atomic Wallet’i etkileyen bir siber güvenlik olayından kaynaklandı. Büyük kripto para borsaları ile iş birliği yaparak cüzdan, şüpheli mevduatları başarılı bir şekilde 2 milyon dolarlık dondurdu.

Atomic Wallet, tehdidin açığa çıkarılmasında Chainalytics ve Crystal‘dan aldığı yardımı kabul ederek bu gelişmeyi 19 Ekim’de Cointelegraph ile paylaştı.

Chainalytics ve Crystal’dan gelen bilgilere atıfta bulunarak, Atomic Wallet, tehdidi gerçekleştiren kişinin Bitcoin blockchain’e fonları yönlendirmek için köprüler ve kripto karıştırıcılar gibi çeşitli yöntemler kullandığını açıkladı. Chainalytics ve Crystal’ın raporları, fonların sonunda Tron ve Bitcoin ağlarına ulaştığını gösterdi.

Dikkatinizi çekebilir: BASE Ağı Kod Depolarını Aktifleştirdi!

Rapor, fonların Avalanche köprüsü aracılığıyla Tron blockchain’e aktarıldığını vurguladı. Cüzdan, raporlanan işlemlerle ilişkilendirilen varlıkları dondurmak için iş birliği yapan merkezi kripto para borsalarına teşekkür etti. Hızlı müdahaleleri, bu rahatsız edici olayın etkisini etkilenen kullanıcılarda hafifletmek için kritik olarak değerlendirildi.

Atomic Wallet’e hangi kripto para borsalarıyla iş birliği yaptığı sorulduğunda, şirket, “Bu aşamada, devam eden soruşturmanın bütünlüğünü korumak için fonların dondurulduğu borsaların ayrıntılarını paylaşamayız” ifadesini kullanarak ayrıntıları vermekten kaçındı.

Unutulmaması gereken önemli bir husus, Atomic Wallet’ın Haziran 2023’te milyonlarca kripto varlığın çalındığı bir siber saldırıya uğramış olmasıdır. Cüzdan, bu saldırıya yol açan zafiyetleri açıklamadı. Bu olaylara yanıt olarak, mağdur kullanıcılardan oluşan bir grup, Ağustos ayında Atomic Wallet’a karşı toplu bir dava açtı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Atomic Wallet Milyonlarca Doları Dondurdu!” te bir düşünce

  1. tevfik diyor ki:

    Merhabalar. Atomic vallette yüklü miktarda param var ama çekemiyorum. sürekli farklı farklı kişiler arayıp belli bir miktar yatırırsam çekebileceğimi söylüyorlar. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

    • Bilal Huseynov diyor ki:

      Merhaba, ben daha önce de Atomic Wallet kullandım, ama yatırma ve çekme işlemlerinde hiç sorun yaşamadım. Doğru uygulamada olduğunuza emin olmalısınız. Muhtemelen bir kopya yani sahte Atomic Wallet kullanmaktasınız. Size söylenen miktarı yatırmamanızı tavsiye ederim. Detayların konuşulması için telegram grubumuza gelin, lütfen

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir