Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.594
% 2.59
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.594
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC, Ripple Yöneticilerine Açılmış Davanın İptal Edilmesini İstedi!

ripple

Düzenleyici kurumun, Ripple ‘ın kurucu ortağı ve CEO’suna karşı açılan davaların iptal edilmesini talep etmesi, tartışmaları gündeme getirdi. SEC, Ripple’ın kurucu ortağı Chris Larsen ve şirketin CEO’su Brad Garlinghouse’a karşı açılan davanın kapatılmasını istedi.

Bloomberg’un raporuna göre, SEC avukatları, Ripple ‘ın kurumsal olarak gerçekleştirdiği XRP satışlarıyla ilgili ihlalleri ele almak ve çözüm yollarını görüşmek üzere bir toplantı düzenledi. Bloomberg Intelligence analisti Elliot Stein, bu adımın SEC‘in davada kaybetme riskini azaltacağını ve itiraz etme süresini kısaltacağını belirtti. Ayrıca Stein, kişisel yargılamalar sırasında olumsuz bilgilerin açığa çıkmasını istememe olasılığının da bulunduğunu ifade etti.

Ripple tarafından yapılan basın açıklamasında SEC’in başvurusu “hükümetin çarpıcı bir geri adımı” olarak nitelendirildi. Ripple’ın baş hukuk sorumlusu Stuart Alderoty ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu bir uzlaşma değil. Bu, SEC’in geri adım atmasıdır” ifadelerini kullandı.

SEC daha önce Ripple’ın kurucuları Chris Larsen ve Brad Garlinghouse’u XRP tokenini kayıtsız bir şekilde satarak 1 milyar dolar gelir elde etmekle suçlamıştı. Ancak federal bir yargıç, XRP’nin borsalardaki satışının menkul kıymet arzı anlamına gelmediğine dair bir karar vermişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir