Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.018
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.018
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Atomic Wallet, 100 Milyon Dolarlık Saldırı İçin Açıklama Yaptı

Atomic Wallet, atomic wallet saldırı, cüzdan haberleri, web3 cüzdan, web3 wallet

ABD merkezli Atomic Wallet’ın sahibi olan Estonya şirketi, ABD mahkemesine 100 milyon dolarlık bir saldırıdan kaynaklanan zararları talep eden bir dava reddini istedi. Şirket, duruşmanın Estonya’da yapılmasını gerektiğini iddia etti.

Estonya’da kayıtlı şirket, 16 Kasım’da Colorado Bölge Mahkemesi’ne sunulan dava reddi dilekçesinde, kendisinin ABD ile hiçbir ilgisi olmadığını ve son kullanıcı lisans sözleşmesine göre açılacak tüm davaların Estonya’da yapılması gerektiğini savundu. Atomic, Colorado’da yalnızca bir kullanıcının bu durumdan etkilendiğini belirtti.

Şirket, ayrıca 5.500 Atomic kullanıcısının, hırsızlık sonucu yaşadıkları kayıplardan Hizmet Şartları Teminatı’ndan ötürü sorumlu olmadığını ve her kullanıcı için zararların 50 dolara sınırlı olduğunu kabul ettiklerini savundu.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Atomic Wallet’a sahip olan Estonya firması, hacklenmeye karşı korumak ve Atomic Wallet’ın güvenliğini sağlamak için herhangi bir yasal sorumlulukları olmadığını, dolayısıyla ihmal iddialarının yasal zemini olmadığını ileri sürdü. “Bu mahkeme, Colorado’nun böyle bir görevi kabul etmediği için benzer iddiaları birkaç kez reddetti” şeklinde bir ifade yer aldı. Davacının hileli beyan iddiaları da Estonya merkezli cüzdan sağlayıcısı tarafından ret edildi.

Davacılar, toplu dava sürecini Ağustos ayında başlattı. Bu durum, Atomic Wallet’ın 5.500’den fazla kullanıcısını etkileyen ve 100 milyon dolarlık bir istismar olayının yaşanmasının ardından iki ay sonraki bir süreci ifade eder. Hem Kuzey Koreli hem de Ukraynalı gruplar, saldırının sorumluluğunu üstlendiler.


İlginizi Çekebilir: BONK Neden Yükseliyor? BONK Teknik Analiz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir