Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.791
% 1.79
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.791
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ankr Hack Olayında Sıcak Gelişme : Hack’e Yol Açan Güvenlik Açıkları Araştırılıyor

Ankr hack olayında yaşanan sıcak bir gelişmeyle kolluk kuvvetleri hack’e yol açan güvenlik açıklarını araştırıyor.

Ankr, 1 Aralık’ta DeFi protokolünün aBNBc token istismarı olaylarının ardından istismar vakasına ilişkin en son bilgileri yayınladı.

İstismar davası devam ediyor. Kolluk kuvvetleriyle çalıştığımız için durumuyla ilgili güncellemeleri yayınlamadık ve bu ilişki, şu anda nelerin paylaşılabileceği konusunda dikkatli olmamız gerektiği anlamına geliyor.

Ankr, Aralık ayının sonlarına doğru yayınladığı bir blog yazısında, eski bir çalışanının yaklaşan güncellemelerin bir paketine kötü amaçlı kod ekleyerek bir “tedarik zinciri saldırısı” gerçekleştirdiğini iddia etti. Blog yazısında :

“Eski bir ekip üyesinin (artık Ankr’da çalışmıyor), sosyal mühendislik ve tedarik zinciri saldırısının bir kombinasyonunu gerçekleştirmek için kötü niyetle hareket etti ve meşru bir güncelleme yapıldıktan sonra özel anahtarımızı tehlikeye atabilecek kötü amaçlı bir kod paketi ekledi” denildi.

Ankr Exploiter Fonları Değiştirmeye Başlıyor,

Ekibe göre, istismar davası şu an itibariyle hala devam ediyor. Kolluk kuvvetleriyle işbirliği yaptığı ve bu ilişki nedeniyle bilgi paylaşımı konusunda dikkatli olması gerektiği için durumuyla ilgili güncellemelerin halktan saklandığını söyledi. Ankr ekibi, taşınan istismarcıyla ilgili son fon raporlarına dikkat çekiyor. Bunun, daha sonra Huobi’ye gönderilen kolluk kuvvetlerinin yardımıyla çalınan fonların bir kısmını istismarcıdan geri alabilmesi olduğunu açıklıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir