Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.218
% 1.17
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.218
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Aldığımız Airdrop Varlıkları Ne Zaman Satmalıyız?

airdrop

CoinGecko’nun verilerine göre, 2020’den bu yana gerçekleşen en büyük 50 kripto airdrop varlıkların neredeyse yarısı, coinin piyasaya sürülmesinden sonraki ilk iki hafta içinde tüm zamanların en yüksek fiyat seviyelerine ulaştı. Bu durum, kripto için hızla yükselen bir ilgi gördüğünü ve katılımcıların kısa sürede önemli kazançlar elde etme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.

CoinGecko’nun son verilerine göre, bir kripto airdropunun 14 günden fazla tutulmasının, yüksek fiyat seviyelerinden satış yapma fırsatını kaçırma riski taşıdığı ortaya çıkıyor. Bu, katılımcıların airdroplardan elde ettikleri coinleri dikkatle yönetmeleri gerektiğini gösteriyor.

Özellikle bu ilgi 2020’den bu yana önemli ölçüde arttı. Katılımcılar genellikle lansman öncesi blockchain etkinliklerine veya tanıtım kampanyalarına katılarak ücretsiz airdrop coinleri elde ediyorlar. Bu, kripto projelerinin bilinirliğini artırmak ve topluluğu teşvik etmek için sıkça kullanılan bir yöntem haline geldi.

Örneğin, 1 Şubat’ta Cointelegraph, Solana tabanlı JUP airdrop’undan 1 milyon doların üzerinde kazanç elde eden yalnızca 17 yaşındaki bir kripto yatırımcısının hikayesini paylaştı. Bu tür örnekler, airdropların gerçekten önemli bir kazanç potansiyeli sunabileceğini gösteriyor.

CoinGecko’nun raporuna göre, son dört yıl içinde en büyük 50 kripto airdropunun yaklaşık yarısı, Ethereum Name Service, Blur ve LookRare gibi önde gelen projelerin de dahil olduğu coinlerin piyasaya sürülmesinden sonraki ilk 2 haftada zirve fiyatlarına ulaştı. Bu, katılımcılarının varlıkları hızla satma eğiliminde olduklarını ve bu dönemde önemli karlar elde edebileceklerini gösteriyor.

airdrop
En iyi airdropların %46’sı iki hafta içinde ATH’lere ulaştı. Kaynak: CoinGecko

Diğer airdrop coinlerinin ilk iki haftada zirveye ulaşanları arasında Manta Network (MANTA), Anchor Protokolü (ANC) ve Heroes of Mavia (MAVIA) gibi projeler bulunuyor.

Bazı projeler, en yüksek kazançlara sadece birkaç gün içinde ulaşırken, son dört yılda ilk 50’den sadece bir airdropun zirve fiyatına ulaşması bir yıldan daha uzun bir süre aldı. Örneğin, Optimism (OP) tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması bir yıl yedi ay sürdü. Aynı zamanda, Sweat (SWEAT) airdropu sonrasında iki gün içinde tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi ve Wen (WEN) üç gün içinde en yüksek kazanımlara ulaştı. Ancak, birçok proje, listeleme sonrasında önemli satışlarla karşılaşabilir ve bu da coinin fiyatında hızlı bir düşüşe neden olabilir.

Cointelegraph, 22 Şubat’ta Ethereum katman-2 ağı Starknet’in, Ethereum altyapı şirketi Nethermind ve airdrop çiftçilerinin milyonlarca dolar değerindeki airdrop’u atması nedeniyle yaklaşık %60 değer kaybettiğini bildirdi. Ayrıca, bir airdroba katılan kişiler, hak talebinde bulunma sürecinde karşılaştıkları teknik sorunları güvenilmez bir işaret olarak yorumlayabilir, bu da coinlerini satmayı düşünmelerine neden olabilir.

Örneğin, Mart 2023’te borsalara taşınan Arbitrum (ARB) coinlerinin miktarı, cüzdanlara yapılan akışlardan %150 daha fazlaydı ve bu da büyük bir satışa neden oldu. Bu, kullanıcıların, talep sayfasının talep sürecinin başlamasından sonraki bir saat içinde çökmesi gibi sorunlar yaşamasının ardından geldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir