Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.129
% 1.18
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.129
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

ABD’li Tüccarlar Coinbase Kripto Vadeli İşlemleri Kullanabilecek!

ABD'li Tüccarlara Coinbase Vadeli İşlemleri

ABD’li perakende tüccarlar için Coinbase kripto vadeli işlemleri kullanılabilir hale getiriyor. Coinbase, nano Bitcoin vadeli işlemler kontratı ile ilk türev ürününü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Şirket, yasal onayın alınmasının ardından, Coinbase’in en büyük ABD perakende müşterilerine yönelik kripto vadeli işlem ticareti hizmetinin artık aktif olduğunu duyurdu. Bu hizmet, nano bitcoin sözleşmelerini (BIT) adıyla yayınlanması bekleniyor. Coinbase Financial Markets yani CFM aracılığıyla, müşterilere kaldıraçlı kripto vadeli işlem sözleşmeleri ticareti sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca, buradaki amaç perakende tüccarlarını piyasanın içine çekmektir.

“Şirket, açıklamasında, “ABD’deki müşterilerin artık düzenlenmiş kripto vadeli işlem sözleşmelerine erişebileceklerini” belirtti. Ancak, bu vadeli işlem sözleşmeleri, perakende yatırımcılar için özel olarak boyutlandırılmış olup Bitcoin’in 1/100’ü ve Ethereum’un 1/10’u değerindedir.”

Düzenleyici onayıyla ilgili yapılan bir duyuruda; Coinbase, Ağustos ayında, Ulusal Vadeli İşlemler Birliği adlı öz düzenleyici kuruluşun vadeli işlem komisyonu tüccarı olarak faaliyet göstermek üzere olduğu söylenmişti. Şirket, o dönemde küresel kripto türev piyasasının yaklaşık %75’ini temsil ettiğini ve kritik bir tüccar erişim noktası olduğunu belirtmişti.

Coinbase, yeni hizmetle birlikte alım-satım opsiyonunu genişletirken unutulmaması gereken bir diğer taraf olan vadeli işlemlerin daha fazla olumsuz risk taşıdığına dikkat çekti. Şirket, “Vadeli işlemler yatırımcılara risklerini koruyabilme, portföylerini çeşitlendirebilme, kaldıraçla ticaret yapma ve piyasanın yönüne dair tahmin yapma olanağı sağlıyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Vadeli işlem ticaretinde kaldıraç lehinize veya aleyhinize çalışabilir. Kaldıraç kullanmanın zarar etme riski, ilk yatırım tutarınızı aşabilir” uyarısında bulundu. Şirket, tüm vadeli işlem sözleşmelerinin ABD doları cinsinden yapılacağını belirtti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


ABD'li Tüccarlara Coinbase Vadeli İşlemleri

Kurumsal hizmetler

Geçtiğimiz yıl, Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu olan CFTC’nin denetimindeki vadeli işlem borsası FairX’i satın alan Coinbase, kendi türev borsasını kurdu. Platform, üçüncü taraf brokerlere ve piyasa yapıcılara açık olacak şekilde haziran ayında kurumsal müşterilere özel yeni Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem sözleşmeleri başlattı.

Ayrıca, Coinbase’in faaliyetlerini genişletme ve daha fazla müşteriye hizmet verme çabaları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile süregelen bir düzenleme mücadelesine dayanıyor. Bu yılın başlarında, düzenleyici kurum, Coinbase’in bir menkul kıymet borsası, komisyoncu ve takas kurumu olarak kaydolmadığı gerekçesiyle suçlamalarda bulunmuştu. Kripto para borsası ise ajansın yetkisinin menkul kıymet işlemleriyle sınırlı olduğunu savunmuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir