Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.448
% 0.53
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.448
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Fed Başkanı Powell’dan Para Politikası Üzerine Önemli Açıklamalar!

Fed

Fed Başkanı Jerome Powell, son basın toplantısında para politikası, enflasyon, ve ekonomik büyüme hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Para Politikasının Mevcut Durumu

Powell, “Para politikasının konumu oldukça kısıtlayıcı ve sıkılaşmanın tam etkileri henüz hissedilmedi” diyerek, FOMC‘nin politikalarının titizlikle uygulandığını belirtti. Ayrıca, enflasyon hedefinin henüz uzak olduğunu, ancak finansal koşulların sıkılaştığını ve bu durumun politika yönünü etkileyebileceğini ifade etti.

Ekonomik Büyüme ve Enflasyon Beklentileri

Powell, ABD ekonomisinin beklentilerin çok üzerinde büyüdüğünü belirtirken, enflasyonu kontrol altına alabilmek için olası bir faiz artışının gündeme gelebileceğini söyledi. Fed’in enflasyon hedefine ulaşmak için gereken politika sıkılığına ve duruşuna henüz ulaşıp ulaşmadığından emin olmadıklarını ekledi.

fed

Geleceğe Yönelik Politikalar ve Risk Değerlendirmeleri

Basın toplantısında Powell, “Ekonomik tahminlerimize olası bir resesyon senaryosunu dahil etmedik” dedi ve ekonomik faaliyetlerin resesyon işaretleri vermediğini, jeopolitik karışıklıkların yakından izlendiğini belirtti.

İş gücü piyasası ve ekonomik büyüme oranları üzerine değerlendirmelerde bulunan Powell, daha yavaş bir büyüme ve iş gücü piyasasında gevşeme görmelerinin muhtemel olduğunu söyledi.

Pozitif Gelişmeler ve Fed’in Başarısı

Powell, uygulanan para politikalarının etkisini gördüklerini ve enflasyon konusunda ilerleme kaydettiklerini vurguladı. Fed yetkilileri olarak resesyon beklentisi içerisinde olmadıklarını, enflasyon beklentilerinin zaman içinde iyi bir noktaya geldiğini belirtti.

Olumsuz Senaryolar ve Riskler

Powell, mevcut politikaların yeterli oranda sıkılaştırmayı sağlayıp sağlamadığı konusunda şüpheleri olduğunu, faiz indirimi düşüncesinin şu an için gündemde olmadığını ve hükümet kapanmasının potansiyel bir risk kaynağı olduğunu ifade etti.

İlginizi Çekebilir: SEC Başkanı, Bitcoin White Paper’ının 15. Yılını Kutladı.

Genel Bakış ve Gelecek Adımlar

Fed Başkanı, uzun vadeli tahvil fiyatlamalarına ve politika faizlerine ilişkin beklentilerin şimdilik bir yükselişe neden olmadığını, ancak gelecek toplantılarda atılacak adımlarla ilgili bir karar alınmadığını belirtti. Ayrıca, para politikalarını büyük belirsizlikler altında şekillendirmek durumunda olduklarını söyledi.

Özet

  1. Fed Başkanı Jerome Powell’ın değerlendirmesine göre, şu anki para politikasının pozisyonu oldukça kısıtlayıcı ve sıkılaştırmanın tam etkileri henüz hissedilmiş değil.
  2. Enflasyonun Fed’in hedefi olan %2 seviyesine çekilmesi için daha uzun bir yol olduğu ve bu hedefe ulaşmak adına ilerleyişin dikkatli bir şekilde yönetildiği vurgulanıyor.
  3. Powell, ABD ekonomisinin beklentilerin çok üzerinde büyüdüğünü ve potansiyel üzerindeki herhangi bir ekonomik büyüme verisinin, ekonomiyi soğutmak amacıyla faiz artışını gündeme getirebileceğini belirtiyor.
  4. Finansal koşulların, özellikle yüksek uzun vadeli tahvil getirileri nedeniyle sıkılaştığı ve Fed’in para politikası yönünde belirleyici olabileceği ifade ediliyor.
  5. Powell, Fed yetkililerinin ekonomik tahminlerine “olası bir resesyon” senaryosunu dahil etmediklerini, mevcut ekonomik faaliyetin yakın vadede resesyon işaretleri göstermediğini söylüyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir