10 yıldır hiçbir işlem yapılmayan “unutulmuş” cüzdan yeni bir hareket yaptı. Bu transferin SEC davaları ve piyasadaki düşüşle bir bağlantısı olabilir mi?
Amerikan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto paralara karşı tutumunu daha da sertleştirdi. SEC’nin Binance ve ardından Coinbase borsalarına dava açması nedeniyle piyasada büyük düşüşler görüldü. Bu haberlerin doğrultusunda borsalardaki satış oranları da devasa miktarlara ulaştı. Piyasada düşüşlerin görüldüğü bu günlerde bir diğer önemli faktör balina hareketleridir.
Uyuyan Bitcoin Cüzdanındaki Hareket
Balina cüzdanlarında yapılan hareketler genelde piyasaların öngörülmesi için kullanılır. Özellikle, piyasanın böylesine kritik zamanlarında gelen hareketler daha da önemli. Bu hareketler çoğu zaman piyasanın düşüş veya yükseliş yönünde ilerleyeceğinin habercisidir.
Dikkatinizi çekebilir: BNB Düşüşü Devam Eder mi?
Yazının yazıldığından 3 saat önce, 2013 yılından bu yana hiçbir hareket yapmayan Bitcoin cüzdanında transfer gerçekleşti. Yaklaşık 37 Milyon Dolarlık Bitcoin aktarımı yapıldı. Gönderimin yapıldığı cüzdan ise daha önce hiçbir işlem için kullanılmamıştır.
Bitcoin Zenginleri De Satıyor
Ayrıca Haziran ayının başlangıcından bu yana en büyük Bitcoin adreslerinde de satışlar gerçekleşmektedir. Dünyanın en zengin 3. Bitcoin adresi Mayıs ve Haziran aylarında toplamda 39,142 BTC satışı yaptı. Aşağıdaki görselde yer alan bilgilere göre ise bu Bitcoin’lerin %70’inin Haziran ayınının ilk haftasında satıldığını görebiliyoruz.
Dikkatinizi çekebilir: Bitcoin Balinalarını Nasıl Takip Edebiliriz?
Balina Hareketleri Ne Anlama Geliyor?
Balina hareketleri birkaç farklı şekilde gerçekleşmektedir: Borsaya aktarım, borsadan cüzdana aktarım, borsadan borsaya aktarım, cüzdandan cüzdana aktarım. İlk hareket, balina cüzdanlarının bu işlemi satış amacıyla yaptığını gösterir. Merkezi borsalar kripto para piyasalarında en likit alanlar olduğundan dolayı balinalar da buraya gelmek zorunda.
Borsadan cüzdana doğru çekilen varlıklar piyasanın yükseliş yönünde hareket edeceğinin belirtisidir. Cüzdanlar arasında yapılan işlemler güvenlik sağlamak amacıyla yapılır. Borsalar arası işlemler ise balinaların arbitraj fırsatları bulduğu borsalarda gerçekleşir.
Dikkatinizi çekebilir: Kripto Piyasasındaki Arbitraj Nedir ve Riskleri Nelerdir?
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.