Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.142
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.142
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İsrail’den Tokenleştirme Adımı!

İsrail Tel Aviv

İsrail’in ekonomisinde önemli rol oynayan Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası, itibari para birimleri ve tahlilleri tokenleştirmek için yeni kavram kanıtını tamamladı.

TASE Proof of Concept (kavram kanıtı), bir dijital evlet tahvilini temsil eden güvenlik token’i olan ERC-1125 tokenini bastı.

Tel Aviv Menkul Kıymetler Borsası’nın blok zinciri teknolojisi ve fiat para varlıklarının entegrasyonunda yeni bir aşama gerçekleşti. İlk sahte dijital devlet tahlili birr ERC-1155 menkul kıymet token’i olarak basılmasıyla gerçekleşti.

Borsanın Proof Of Concept çalışması ile İsrail’in para biriminin tokenleştirilmesini de içeriyor. İşlemlerin güçlendirilmesi hedefiyle ortaya çıkan dijital ödeme tokeni, İsrail para birimi olan “İsrail Şekeli”  yerine geçmesi hedefleniyor. Bu sayede ülke, para birimi İsrail Şekeli tokenleştirecek.

Tokenleştirmeye canlı geçiş etkinliğine, Barclays, BNP Paribas, Deutsche Bank, First International Bank, Goldman Sachs, JPMorgan, Merrill Lynch, Bank HaPoalim, Bank Discount, Bank Leumi gibi birçok İsrail Bankası ve uluslararası bankanın da yer aldığı birçok bankaya ev sahipliği yaptı.

Tase’in CEO’su Ittai Ben Zeev,İsrail‘in sermaye piyasalarının dijital dönüşümünde liderlik rolü oynayabileceğine inandıklarını ve sermaye piyasası bilgilerinin birkaç yıl içinde tamamen değişeceğine inandıklarını söyledi.
Sonuç olarak; Ülkelerin kendi itibari paralarını tokenleştirmeye başlaması sektörün daha hızlı ilerleyebileceğini gösteriyor. Ülkelerin blockchain kavramını iyi bir şekilde kavraması hem sektörün yatırımcıları hem de trader’ları için güzel bir haber doğurabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir