Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.476
% 0.61
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.476
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

İsrail CBDC Çıkartabileceğini Söyledi

CBDC hindistan

İsrail Merkez Bankası, stablecoin kullanımının artması durumunda bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) çıkarılabileceğini belirtti.

Son zamanlarda kripto ürünleri ülkelerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Ülkeler özellikle stablecoin ve CBDC kavramı üzerinde yoğunlaşıyor. Konu ile ilgili son olarak İsrail, potansiyel bir merkez bankası dijital para birimi ihracı için hazırlıklar yapıldığını açıkladı.

İsrail Merkez Bankası Dijital Para İhracı Yönlendirme Komitesi, “SHAKED” adı verilen bir CBDC geliştirilmesi ve yatırımcılara sunulması için olası senaryoları aktardı.

Komite, stabilcoin faaliyetlerinin artması gibi çeşitli senaryoların CBDC çıkarılmasına yol açabileceğini öne sürdü. Rapor, stabilcoinlerin ödeme sistemine zarar verebileceğini ve para transferlerinde de sorunlara neden olabileceğini belirtti.

İsrail’de stabilcoinlerin henüz ödeme aracı olarak önemli ölçüde benimsenmediği, ancak büyük bir özel sektör kuruluşu tarafından çıkarılması durumunda halkın ödeme alışkanlıklarının hızla değişebileceği ifade edildi.

Komite, CBDC gelişiminin bir başka potansiyel itici gücünün de İsrail’de nakit kullanımının azalması olduğunu belirtti. Ülkedeki tüketici işlemlerinin hala nakit kullanıldığını, ancak halkın ödeme alışkanlıklarındaki bir değişikliğin merkez bankası fiatının kullanımından uzaklaşılmasına neden olabileceğini ifade etti.

İsrail’in kripto düzenlemesi açısından ABD’yi gölgede bıraktığı belirtiliyor. İsrail Menkul Kıymetler Kurumu (ISA) bu yılın başlarında kripto varlıklarını ülkede menkul kıymet olarak sınıflandıracak bir mevzuat önerdi. Ancak sektör yöneticileri bu önerinin sektörü öldürebileceğini belirterek endişelerini dile getirdiler.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir