Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.518
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.518
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Bitcoin (BTC) Balinalarını Nasıl Takip Edebiliriz?

Bitcoin tether

Balina Nedir? Bitcoin (BTC) Balinalarını Nasıl Takip Edebiliriz? Hangi cüzdan adreslerinde ne kadar BTC bulunuyor? Tüm bu sorularınıza cevap bulacağınız makalemizi sizler için hazırladık. Keyifli okumalar dileriz.

Bitcoin (BTC) Balinaları Nedir?

Bitcoin (BTC) gibi merkeziyetsiz ağlarda, bazı yatırımcılar diğerlerine göre daha fazla etkiye sahip olabilirler. Bu kişilere halk arasında ”Balina” denilir.

Balinalar, portföylerinde bulundurdukları kripto varlıklardan yüksek miktarlarda sahip oldukları için piyasayı manipüle etme gücünü elinde bulundururlar. Bu nedenle balinalar, kripto ve diğer piyasadaki ani fiyat dalgalanmalarından sık sık sorumlu tutulurlar.

Balinaların arkasındaki basit mantığı açıklayacak olursak, cüzdan varlıkları yüksek miktarlara ulaşan kullanıcılar, büyük işlemler yaptıklarında sahip oldukları kripto paranın büyük bir yüzdesini oluşturduğundan, yaptıkları işlem ekosistemi önemli ölçüde etkileyebiliyor.

Zaman zaman balinalar bu gücü piyasayı kendi avantajlarına göre manipüle etmek için kullanırlar. Bu, özellikle küçük yatırımcılar için tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Birden fazla balina hareketi bir kripto varlığın çöküşüne bile neden olabilir.

Balinalar her zaman art niyetle, kasıtlı olarak piyasa fiyatlarını manipüle etmek için yola çıkmasalar da işlemlerinin etkisi genellikle ellerinde bulundurdukları kripto para tarafından hissedilir.

Bitcoin

Bitcoin (BTC) Balinalarını Nasıl Takip Edebiliriz?

Bitcoin (BTC) Balinalarını 3 farklı yoldan takip edebiliriz.

1. Blockchain protokolleri: Bunlar, tüö blokzinciri verilerini taşıyan ve bunları kullanıcıların kolayca gezebileceği biçimlerde görüntüleme imkanı sunan protokollerdir. Herkes bu protokollerdeki cüzdan işlemlerini, geçmiş ve adresler gibi bilgilere ulaşabilir.Cüzdanları genellikle yapılan işlemlerin büyüklük ve sırasına görüntülerler, bu sayede balinaları kolayca ayırt edebilirsiniz. Ayrıca seçili cüzdanlar işlem yaptığında bildirim almanızı sağlayabilirsiniz. Blok gezgini örnekleri olarak; Blockchair, Tokenview, Etherscan, bitinfocharts, vb.

2. Kripto Analitik Protokolleri: Bu platformlar, kullanıcılarına belli bir ücret karşılığında daha yoğun bilgi ve filtreleme seçeneği sunar. Örnekler Glassnodes ve CryptoQuants’tır.

3. Sosyal Medya: Twitter’daki WhaleAlert gibi bazı sosyal medya hesapları, tanımlanmış balinalar zincir üzerinde büyük işlemler yaptığında derhal bildirim göndermeye adanmıştır.

Hangi cüzdan adreslerinde ne kadar Bitcoin (BTC) bulunuyor?

Bilinen BTC balina adreslerini bu bağlantıya tıklayarak ne kadar miktar elinde bulundurduklarını inceleyebilirsiniz.

Toparlayacak olursak kripto Balinaları büyük miktarda kripto tutarlar ve yaptıkları işlemlerin türüne bağlı olarak ellerindeki para biriminin fiyatlarını değerlenecek veya çökecek hale getirebilirler.
Faaliyetlerini nasıl izleyeceklerini anlamak, kripto para birimi dünyasında ayakta kalmak isteyen küçük yatırımcılar için paha biçilmez bir beceridir.

Kripto piyasasında balinalara kurban girmemek için hareketlerini takip etmek iyi olsa da, daha bilinçli yatırım seçimleri yapmak için kişisel araştırmaları iyi yapmak gerekir.

Daha fazla içerik için bizleri Youtube, Telegram, ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir