Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.163
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.163
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

El Salvador’dan Öğrencilere Bitcoin Eğitimi

El Salvador

El Salvador, öğrencileri eğiterek Bitcoin’in kitlesel olarak benimsenmesini teşvik etmek için daha fazla adım atıyor.

Twitter’da yayınlanan viral bir video, El Salvadorlu öğretmenlerin on haftalık müfredatın bir parçası olarak öğrencilerini Bitcoin konusunda eğittiklerini gösteriyor. Öğretmenler öğrencilere Lightning ağı üzerinden nasıl Bitcoin alınacağına dair uygulamalı bir demo gösteriyor. Öğrenciler ayrıca düğümler, çift harcama ve Bitcoin halving gibi çeşitli konularda da eğitiliyor.

Bir eğitimci, “Fikir, bunun dünyadaki diğer okullarda da tekrarlanması” diyor.

El Salvador’da bir Bitcoin eğitim projesi olan My First Bitcoin, 2022 yılında 10.000’den fazla öğrenciyi eğiteceğini iddia etti. Proje, 2023 yılında erişimini 25 kat artırmayı ve 250.000 öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor.

El Salvador BTC’nin Kitlesel Kabulüne Öncülük Ediyor

Geçtiğimiz yıl Bitcoin’in yasal bir ödeme aracı olarak kabul edilmesinin ardından ülke, kitlesel olarak benimsenmesi için çeşitli katkılarda bulundu. Cumhurbaşkanı Nayib Bukele geçen yıl Kasım ayında ülkenin gelir ve emlak vergisinden muaf bir Bitcoin şehri kurmak için çalıştığını açıkladı.

Geçtiğimiz ay Başkan, kripto para birimiyle ilgili tüm projeleri yönetmek üzere özel bir Bitcoin Ofisi kurdu. Bu ofis aynı zamanda ülkede Bitcoin ve blok zinciri uygulaması için bireyler ve Başkan arasında toplantılar düzenlemek üzere bir köprü görevi görecek.

El Salvador’un portföyünü takip eden bir web sitesine göre, ülke 18 Kasım’dan bu yana günde bir Bitcoin satın alıyor ve şu anda 2.458’den fazla Bitcoin’e sahip. Orta Amerika ülkesi, 67 milyon doların üzerinde gerçekleşmemiş bir kayıpla Bitcoin varlıklarında %61,82 oranında düşüş yaşadı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir