Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.492
% 2.70
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.492
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Filipin SEC, Lisanssız Kripto Borsalarına Karşı Halkı Uyardı !

Filipinler

FTX’in çöküşünün ardından filipin hükümeti, ülkedeki yatırımcıları, lisanssız kripto borsalarını kullanmamaları hususunda uyardı.

Filipin SEC ; Filipin Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Filipinlilere kayıtsız borsalara erişim sunmanın yasadışı olduğunu vurguladı.

Filipinler’deki Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu (SEC), ülke içinde faaliyet gösteren kayıtsız kripto para borsalarının kullanılmasına karşı halka bir uyarıda bulundu. Uyarıda SEC, FTX borsasından doğrudan bahsetmedi ancak uyarının “büyük bir uluslararası kripto para borsasının yakın zamanda çöküşünü” dikkate aldığını söyledi.

Filipin

Ülkedeki yasalara dikkat çeken devlet kurumu, ülke içinde iş yapmak isteyen herhangi bir kuruluşun SEC’e kaydolması gerektiğini yineledi.

“SEC, Filipin kurumsal sektörünün kayıt memuru ve gözetmenidir; 600.000’den fazla aktif şirketi denetler ve kendisine kayıtlı tüm şirketler tarafından sunulan mali tabloları (FS) değerlendirir.”
SEC’e göre, bazı borsalar çevrimiçi ve sosyal medya üzerinden verdikleri reklamlarla Filipinli yatırımcıları hedef alıyor. Devlet kurumu ayrıca borsaların şu anda Filipinlilerin platformlarına erişmelerine ve çevrimiçi hesap oluşturmalarına “yasadışı bir şekilde izin verdiğini” vurguladı. SEC, bu borsaların “yüksek riskli ve bazen hileli olan farklı ürünler ve planlar sunduğunu” yazdı.

19 Ağustos’ta ülkenin merkez bankası Banko Sentral ng Pilipinas (BSP) da yerel yatırımcılara benzer bir uyarıda bulundu. BSP Filipinli vatandaşları, yerel olarak kayıtlı olmayan ve yurtdışında bulunan yabancı sanal varlık hizmet sağlayıcılarını kullanmamaları hususunda uyardı. Merkez bankasına göre, bu tür işletmelerle uğraşırken herhangi bir tüketici koruma mekanizmasını ve yasal başvuruyu uygulamak zor olacaktır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir