Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.993
% 0.92
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.993
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Zilliqa Mainnet Yükseltmesi Sonrası ZIL Coin Yorumu!

ZIL Coin Yorum

Yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen Zilliqa Mainnet Yükseltmesi sonrası ZIL yatırımcılarını neler bekliyor. İşte ZIL Coin Yorum!

Zilliqa (ZIL), mevcut blok zincirlerinin karşılaştığı “ölçeklenebilirlik” sorununu çözmeyi amaçlayan ilginç bir projedir. Şu anda, Bitcoin ve Ethereum blok zincirleri saniyede yalnızca yaklaşık 10 (maksimum 20) işlem işleyebilir, ancak Ethereum Proof-of-Work’ten Proof-of-Stake’e (PoS) geçerek bunu çözmeye çalışıyor. Böyle düşük bir işlem hacmi, blok zinciri tabanlı kripto paraların küresel bir ödeme sistemi haline gelmesi için kabul edilemez.

 

Zilliqa, ‘sharding’ adı verilen yenilikçi bir çözüm önermektedir. Bu çözümde, madencilik ağını ‘shard’ olarak adlandırılan daha küçük uzlaşma gruplarına böler ve işlemleri paralel olarak işler. Bu, çok daha hızlı bir sistem sağlar. Zilliqa, test ağı üzerinde saniyede 2.828 işlem gerçekleştirdiğini iddia etmektedir. Ayrıca, sisteminin düğüm sayısı arttıkça işlem sayısının da artabileceğini iddia etmektedir.

Parçalama (sharding), bir blok zinciri ağındaki ölçeklenebilirlik sorununu çözmeyi amaçlayan bir tekniktir. Saniyede daha fazla işlem gerçekleştirme yeteneği sağlamak için kullanılır.

ZIL Coin Yorum!

Coin Mühendisi olarak Zilliqa mainnet yükseltmesi öncesi Zilliqa grafiğini incelediğimizde, önümüze birkaç formasyon ve haber çıkdı ki, bunları sizlerle paylaşmak istiyoruz. İlk olarak, Zil yatay bir trend kanalı içinde hareket ediyor gibi görünüyor ve aynı zamanda kanal içinde yükselen bir takoz formasyonu gözüküyor. Grafikte, 23 Haziran’dan bu yana Zil’de bir yükselişin gerçekleştiğini görebiliyoruz ve 5 Temmuz Çarşamba günü Zilliqa’da gerçekleşecek olan bir yükseltme haberi, yükseliş sinyali olarak algılanabilir.

ZİLUSDT GRAFİK ANALİZİ

Ancak, biz artık yaşanan yükselişin haberin fiyatlandırılmasından kaynaklandığını düşünüyoruz ve yükselen takozun bir düşüş sinyali verdiğini varsayarsak, üstüne dirençten ret alması Zil’in Short yönde hareket edebileceyini gösteriyor. İndikatörlere baktığımızda, RSI hafifçe aşağı doğru eğilmiş durumda, STOCH RSI ise orta bantlarda.

Üstelik, RSI uyumsuzluğu da dikkat çeken önemli bir nokta; grafikte dikkatlice baktığımızda RSI’daki uyumsuzluğu görebiliriz ki, buda düşüşe işaret eden bir diğer sebep olarak önümüze çıkıyor. Coin mühendisi olarak, ZIL’in teknik ve temel analizini incelerken önemli gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Grafikte düşüş eğilimi gösteren detaylar olsa da, Bitcoin ve Dominans oranı gibi faktörlerin potansiyel etkilerini gözden kaçırmamak önemlidir. Bitcoin’deki herhangi bir hareket, diğer altcoinlerin grafikleri üzerinde farklı şekillerde etkili olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir