Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.298
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.298
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Piyasalarında Bu Hafta Yaşanacaklar!

Kripto Piyasalarında Bu Hafta Yaşanacaklar!

Bu hafta dünya ve kripto piyasalarını etkileyebilecek bazı önemli gelişmeleri sizler için derledik. İşte haftanın ekonomik takvimi!

Geçtiğimiz hafta piyasalar nispeten sakin geçti, ancak bazı önemli açıklamalar ve gelişmeler yaşandı. Dünyanın önde gelen yatırım firmalarının Bitcoin ETF başvuruları, SEC tarafından yetersiz bulunarak geri iade edildi. Ancak bu gelişmelerin ardından yatırım firması Fidelity, yeniden spot Bitcoin ETF başvurusunda bulundu. Öte yandan hafta içerisinde ABD Başkanı Joe Biden kripto sektörü için açıklamada bulundu.

Biden açıklamasında, “Kripto traderları ve hedge fon yöneticileri için vergi boşluklarından kurtularak ABD ekonomisini daha adil hale getirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Geçtiğimiz hafta bu gelişmeler yaşanırken, bu hafta kripto sektöründe yaşanacak gelişmeleri sizler için derledik.

İçeriklerimizden haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Önümüzdeki Hafta Yaşanacaklar

Haftanın ilk günü (bugün) ABD borsaları yarım gün açık olacak. Salı günü ise Bağımsızlık Günü nedeniyle tam gün kapalı olacak. Bitcoin 30.155 dolar seviyesine kadar bir düşüş yaşadı. Tekrar toparlanarak aynı seviyelerde fiyatlandıran Bitcoin için, bugün ABD borsalarının yarım gün açık olması nedeniyle günün ilk yarısında önemli hareketler görmeyebiliriz.

Türkiye Enflasyon Verisi ve FOMC Tutanakları

Kripto piyasaları için olmasa da Türkiye için oldukça önemli bir veri olan enflasyon verisi Çarşamba günü açıklanıyor. Saat 14:00’te açıklanması beklenen veri öncesi beklentiler %39,47 seviyesinde. Bir önceki ay ise bu oran %39,59 idi. Bağımsız bir oluşum olan ENAG ise bu ayki enflasyon oranının 12 aylık dönemde %108,58, Ocak-Haziran arası yıllık bazda ise %50,53 olduğunu açıkladı.

Aynı gün akşamı saat 21:00’de gelecekteki FED kararları için oldukça önemli olan FOMC tutanakları yayınlanacak. Bu tutanaklar neticesinde bir sonraki toplantıda alınacak kararlar öngörülebilir. Piyasaların beklentisi şu an için 25 baz puanlık bir artış yönünde.

ABD İşsizlik Verileri

Perşembe günü saat 15:30’da ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları açıklanacak. Ardından Cuma günü saat 15:30’da ABD tarım dışı istihdam verileri ve ABD işsizlik oranı açıklanacak. ABD tarım dışı istihdam verileri için beklenti 200.000. Bu oran bir önceki ay 339.000 idi. ABD işsizlik oranında ise beklenti %3,7. Bu oran geçtiğimiz ay aynı seviyedeydi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir