Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.770
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.770
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Gemini Kurucu Ortağından SEC’e Suçlama!

Gemini Kurucu Ortağından SEC'e Suçlama Cameron Winklevoss

Gemini borsasının kurucu ortağı, SEC’in Kripto Ürünleri ve Bitcoin ETF’lerini Reddederek Yatırımcıları Tehlikeye Attığını İddia Ediyor

Gemini’nin kurucu ortağı Cameron Winklevoss, Amerika Birleşik Devletleri menkul kıymetler düzenleyicisi SEC’in son on yılda yatırımcıları “zehirli” ve “düzenlenmemiş” kripto ürünlere yönlendirdiğini ifade ediyor. Winklevoss, SEC’in spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını sürekli olarak reddetmesini eleştirirken, kendi ETF’lerinin onaylanması için 10 yıldan fazla süredir başvuruda bulunduklarını belirtti.

Winklevoss, SEC’in onaylamayı reddettiği Bitcoin ETF’leri olmadan, ABD’li yatırımcıların Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) gibi “toksik ürünlere” yönlendirildiğini savunuyor. GBTC, Bitcoin fiyatına göre büyük bir indirimle işlem görürken, yüksek ücretler talep ettiği biliniyor. Winklevoss ayrıca, SEC’in bu reddin, “lisanssız ve düzenlenmemiş” offshore platformlara, özellikle FTX gibi platformlara yönelik ilgiyi artırdığına inanıyor.

Winklevoss, SEC’in yatırımcıları koruma görevini yerine getirmesi gerektiğini vurgularken, düzenleyici kurumun sık sık yetersizliklerle suçlandığını ifade ediyor. Özellikle spot Bitcoin ETF’lerine yönelik yapılan başvuruların yeterince açık ve kapsamlı olmadığı gerekçesiyle reddedildiği bildiriliyor. SEC, başvuru sahiplerinden dil ve belge düzenlemelerini netleştirmelerini isteyerek yeniden başvurmalarını talep ediyor.

Gemini’nin uzun süredir devam eden mahkeme süreci, Grayscale’in sahibi olduğu Digital Currency Group’un yan kuruluşu Genesis ile olan anlaşmazlıklarla birlikte devam ediyor. Ayrıca Gemini, SEC’in suçlamaları nedeniyle mahkemede de yer alıyor.

Bu gelişmelerle birlikte, BlackRock, Fidelity, WisdomTree, Invesco, Valkyrie ve ARK Invest gibi şirketlerin spot Bitcoin ETF’leri için başvurularının devam ettiği ve SEC’in düzenlemeler konusundaki hassasiyetinin arttığı görülüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir