Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.614
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.614
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Belarus Hükümetinden Kripto İşlemlerine Hamle!

Belarus Hükümetinden Kripto İşlemlerine Hamle!

Belarus hükümeti, siber suçları önlemek amacıyla bireysel P2P kripto işlemlerini yasaklamayı plandığını açıkladı.

Belarus Dışişleri Bakanlığı, ülkede yüksek seviyede siber suçların yaşanması nedeniyle Bitcoin gibi kripto para birimlerinde bireysel eşler arası (P2P) işlemleri yasaklamayı hedefleyen yasal düzenlemeler üzerinde çalıştığını duyurdu. Yapılan açıklamada, yerel savcıların yasadışı kripto para değişim hizmetleri sağlayan 27 kişiyi bastırdığı ve bu kişilerin toplamda 22 milyon Belarus rublesi (8,7 milyon dolar) yasadışı gelir elde ettiği belirtildi.

Belarus Dışişleri Bakanlığı, kripto P2P hizmetlerinin çalıntı fonları nakde çeviren ve suç planlarındaki organize edenlere veya katılımcılara para aktaran dolandırıcılar arasında popüler hale geldiğini iddia etti. Bu tür yasadışı faaliyetlerle mücadele etmek amacıyla bakanlık, bireylerin P2P işlemlerine katılmasını yasaklayacak ve sadece Belarus Yüksek Teknoloji Parkı’na (HTP) kayıtlı borsalarda kripto para ticareti yapmalarına izin vereceğini açıkladı. Regülatör, şeffaflık ve kontrol amaçlarıyla vatandaşların bu tür finansal işlemleri yalnızca HTP borsaları üzerinden gerçekleştirebileceklerini belirtti.

İçeriklerimizden haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Belarus Dışişleri Bakanlığı ayrıca, yasadışı faaliyetlerden elde edilen parayı çekilmesini zorlaştıracak bir uygulamayı hayata geçirmeyi planladığını da duyurdu. Bu önlemlerin, bilgi teknolojisi dolandırıcılarının Belarus’ta faaliyet göstermesini engelleyeceği ve bu tür suçlara karşı caydırıcılık sağlayacağı düşünülüyor.

Ancak, Belarus’un P2P kripto para ticaretini tam anlamıyla yasaklayabilmesi konusunda çeşitli tartışmalar bulunuyor. Özellikle Çin örneğinde olduğu gibi, bazı kullanıcıların ülkelerindeki kripto para işlemlerini yasaklamalarına rağmen hala P2P kanallarını kullanarak kriptolarını değiştirdiği biliniyor.

Belarus hükümetinin P2P kripto para ticaretini yasaklama planları, ülkenin geçmişte kripto para birimlerine yönelik olumlu adımlar attığı bağlamında dikkat çekiyor. 2022 yılında Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, kripto para birimlerinin serbest dolaşımını resmi olarak desteklediğini teyit eden bir kararname imzalamıştı.

Bu son gelişmeler, kripto para topluluğunda Belarus’un P2P kripto işlemlerini yasaklama planlarına ilişkin şaşkınlık ve tartışmaların yaşanmasına neden oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir