Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.939
% 2.24
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.939
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Singapur, Kripto Firmalarına Bir İstek Gönderdi!

singapur kripto

Singapur Merkez Bankası, kripto hizmet sağlayıcılarından kullanıcı varlıklarını tekellere yatırmalarını talep ediyor.

Singapur Para Otoritesi (MAS), kripto para sektöründeki yatırımcı korumasını ve piyasa bütünlüğünü güçlendirmek amacıyla yeni önlemler almaya devam ediyor. MAS, 3 Temmuz tarihinde kripto hizmet sağlayıcılarının müşteri varlıklarını yıl sonuna kadar yasal bir tröste koymaları gereken yeni gereklilikleri duyurdu.

Bu düzenleme ile ilgili olarak MAS, müşteri varlıklarının kaybolma veya kötüye kullanılma riskini azaltmak ve bir Dijital Ödeme Jetonu Hizmet Sağlayıcısının (DPT) iflası durumunda müşteri varlıklarının geri kazanılmasını kolaylaştırmak amacıyla bu adımın atıldığını belirtti.

Singapur Merkez Bankası’na göre, yeni saklama önlemleri, Ekim 2022’de başlatılan kripto ticaretiyle ilgili riskleri azaltmaya yönelik düzenleyici adımlarla ilgili yapılan bir kamu istişaresini takip ediyor. MAS, istişarenin çeşitli katılımcılardan büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

MAS, kamu istişaresine verdiği resmi yanıtta, katılımcıların çoğunluğunun Dijital Ödeme Jetonu Hizmet Sağlayıcılarının kullanıcı varlıklarını diğer kullanıcıların varlıklarıyla aynı güven hesabında tutmalarına izin verilmesi gerektiği görüşünde birleştiğini belirtti.

Ancak bazı katılımcılar, her müşterinin varlıklarının diğer müşterilerin varlıklarından ayrı blok zinciri adreslerinde tutulması gerektiği konusunda farklı bir görüş ortaya koydu. Bu şekilde, müşterilere kendi varlıklarını tanımlama ve doğrulama imkanı sağlanarak daha fazla şeffaflık sağlanabileceği öne sürüldü.

MAS, saklama gerekliliklerinin yanı sıra, kripto şirketlerinden müşteri varlıklarının günlük mutabakatını yapmalarını ve uygun defter ve kayıtları tutmalarını da istedi. Dijital Ödeme Jetonu Hizmet Sağlayıcılarının ayrıca Singapur’daki müşterilerin varlıklarına erişim ve operasyonel kontrolleri sürdürmeleri ve saklama işlevinin operasyonel olarak diğer iş birimlerinden bağımsız olmasını sağlamaları gerekmektedir.

MAS ayrıca, kripto hizmet sağlayıcılarının perakende müşterilerinin varlıklarının ödünç verilmesini veya stake edilmesini kısıtlamaya yönelik bir teklif üzerinde çalıştığını belirtti. Ancak, kurumsal ve akredite yatırımcılar için Dijital Ödeme Jetonu Hizmet Sağlayıcılarının bu tür faaliyetleri sürdürebileceği ifade edildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir