Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.130
% 3.45
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.130
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ethereum Shapella Yükseltmesi Gerçekleşti

Shapella

Ethereum ağı, son zamanlarda uzun süredir beklenen Shapella hard fork yükseltmesini gece saatlerinde gerçekleştirdi.

Bu yükseltme resmi olarak Ethereum ana ağına uygulandı. Yükseltme ile beraber Ethereum doğrulayıcıları Beacon Zinciri’nden stake edilmiş Ether’lerini çekebilecekler.

12 Nisan günü saat 01:28’de 194.048 numaralı epokta yürürlüğe giren bu yükseltme, Ethereum blok kaşifi beaconchai.in’e göre ilk bir saat içinde 4.333 para çekme işleminde toplam 12.859 Ether’in kilidini açtı. Şu anda, doğrulayıcıların yaklaşık %44’ü para çekme talebinde bulunabilirler.

Para çekme işlemlerinin çoğunluğu 2,8 ila 3,2 ETH arasında değişiyor ve bu da çekilenlerin çoğunlukla stake ödülleri olduğunu gösteriyor.

Shapella hard fork’unun yürürlüğe girmesinden hemen önce, sadece 3.996 doğrulayıcı çıkış kuyruğuna kaydoldu.

Toplam çekilebilir Ether miktarı içinde, kripto borsası Huobi %30 ile en büyük paya sahipken, onu %17,7 ile merkezi olmayan özerk organizasyon PieDAO takip ediyor.

Ethereum Vakfı’na göre, hard fork teorik olarak Beacon Zincirinde şu anda 34,8 milyar doların üzerinde bir değere denk gelen 18,1 milyon Ether’in kilidini açabilir, ancak ETH selinin piyasaya girmesini önlemek için çeşitli mekanizmalar devreye alınacak.

Shapella  yükseltmesi, Ethereum’u tamamen işlevsel bir proof-of-stake sistemine doğru bir adım daha yaklaştırdı. Bu, 15 Eylül’deki Birleşmeden bu yana yapılan en önemli yükseltmedir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir