Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.481
% 2.29
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.481
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Ethereum Shapella (Shanghai) Yükseltmesi İçin Geri Sayım Başladı

Ethereum Shapella Yükseltemsi

Kullanıcıların merakla beklediği Ethereum Shapella yükseltmesi için geri sayım başladı. Peki Shapella yükseltmesi nedir?

Ethereum yatırımcıları için bu yılın merakla beklenen gelişmesi Ethereum Shapella yükseltmesi bu gece gerçekleşiyor. Yapılacak yükseltme daha önceden de planlandığı gibi 12 Nisan’ı 13 Nisan’a bağlayan gece saat 01:28’de gerçekleşecek. Yükseltme ile birlikte Ethereum ağında yürütme ve fikir birliği katmanları için birçok önemli değişiklik yapılacak.

Ethereum Shapella Yükseltmesi Nedir?

Shapella ismi, “Shanghai” ve “Casper” isimlerinin birleşiminden oluşmaktadır.

Yapılacak yükseltme ile birlikte Ethereum ağında birçok önemli değişiklik yaşanacak. Shapella yükseltmesi Ethereum ağında proof-of-work algoritmasından proof-of-stake algoritmasına geçişi tamamlayacak. Ayrıca yükseltme ile Ethereum kullanıcıları, stake edilen varlıklarını geri alabilecekler. Bu özellik daha önce proof-of-stake’e geçiş sırasında deaktif hale getirilmişti. Yükseltmeyle birlikte, stake edilen token’ların geri çekilebilme özelliği yeniden kullanılabilir durumda olacak.

Yapılan güncelleme ile birlikte 32 milyar dolar değerindeki 18 milyondan fazla ETH’nin kilidi açılacak. Bu da, mevcut Ether arzının yaklaşık %15’ine tekabül etmektedir. Shapella yükseltmesi, birkaç EIP’den (Ethereum İyileştirme Teklifi) oluşmakta ve özellikle EIP-1559, yükseltmedeki en önemli değişikliklerden biridir. EIP-1559, Ethereum ağının proof-of-stake algoritması için Beacon Chain’i güvence altına alma amacıyla stake edilen Ether’leri güvence altına alması planlanmakta.

Shapella yükseltmesi, Ethereum ağına daha hızlı ve daha güvenli bir işlem yapma imkanı sunacak ve ağın ölçeklenebilirliğini artıracak.

Yükseltme Sonrası ETH İçin Ne Bekleniyor? ETH Yorumu

Yükseltme sonrası yatırımcılar, kilitli kalan ETH’lerini geri alabilecekler. Konu ile ilgili Coin Mühendisi ekibinden Furkan Güler şunları söyledi; “Tüm stake edilmiş ETH’lerin yaklaşık %51’i bugün olduğundan daha yüksek fiyatlarla kilitlendi, bu da ETH satma riskini azaltıyor.”

Ethereum Shapella Yükseltmesi Stake

Analistlere göre dikkat edilmesi gereken bir nokta ise iflas eden Celcius şirketinin elinde bulunduğu ETH’lerin durumu. Bu fonlar eğer satılırsa ufak bir geri çekilme beklenebilir. Ayrıca Shapella yükseltmesinin Ether için hem yükseliş hem de düşüş etkileri olabileceği düşünülüyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir