Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.430
% 1.75
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.430
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

ZachXBT, Kripto Hırsızlarınının 1 Milyon Dolarlık İşlemini İfşa Etti

Hack Kripto Para

Zincir içi dedektif ZachXBT’ye göre, blockchain dolandırıcılığıyla nam salmış bir grup, aklanan fonlardan yaklaşık 1 milyon doları Blast‘taki yeni planları finanse etmek için kaydırdı. Bu grubun Magnate, Kokomo ve Lendora gibi platformlarda projeler başlatma geçmişi var ve fonlarla birlikte kaybolmadan önce önemli miktarda Kilitli Toplam Değer (TVL) çekiyor.

Fonların hareketi, önceki dolandırıcılıklarla bağlantılı bir Ethereum adresinden Polygon ağındaki başka bir adrese transferle başladı. Daha sonra varlıklar Sarılmış ETH’ye (wETH) dönüştürüldü ve Orbiter ve Bungee gibi köprü hizmetleri aracılığıyla birden fazla blockchain ağında taşındı. Son olarak, fonlar Blast platformunda LEAP tokenlarını satın almak için kullanıldı ve muhtemelen başka bir dolandırıcılık planı oluşturuldu.

Buna ek olarak ZachXBT, aynı kişilerin ZebraLending on the Base platformunda yer alan ve TVL’si yaklaşık 311 bin dolar olan başka bir projeye de dahil olabileceğini öne sürüyor.

Bu grup, Müşterinizi Tanıyın (KYC) belgeleri uydurmak ve meşruiyet yanılsaması yaratmak için daha az saygın denetim firmalarıyla işbirliği yapmak gibi taktikler kullanıyor. Çeşitli blockchain ağlarındaki platformları hedef alarak operasyonel esnekliklerini ve blockchain alanında kapsamlı varlıklarını gösterdiler.

Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerinin tekrarı, blockchain topluluğu içinde dikkatli olmanın öneminin altını çiziyor. Yatırımcıların, özellikle Blast gibi platformlarda önemli fon transferleri içeren yeni girişimler söz konusu olduğunda dikkatli olmaları isteniyor.

Proje niteliklerinin doğrulanması, denetim deneyimlerinin incelenmesi ve fon işlemleri kanallarının anlaşılması, yatırımların korunmasında önemli adımlardır. Topluluk üyelerinin daha fazla mağduriyeti önlemek için şüpheli faaliyetleri tespit etme konusunda bilgi paylaşmaları ve birbirlerine destek olmaları teşvik edilmektedir.

Dahası, Blast‘ın kendisi de 26 Mart’ta NFT oyunu Munchables’ın uğradığı 62 milyon dolarlık istismar da dahil olmak üzere zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ek olarak, ana ağ lansmanından kısa bir süre sonra Ethereum katman-2 ağı Blast’tan yaklaşık 400 milyon dolarlık Ether (ETH) çekildi ve kilidi açıldı. . Daha önce ağa kilitlenmiş yaklaşık 2,3 milyar dolarlık kripto para. Bu aksaklıklara rağmen Blast, bu ayın sonunda yapılması planlanan ana ağ lansmanı öncesinde 2,1 milyar doları aşan önemli bir TVL elde etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir