Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.410
% 1.60
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.410
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Uniswap İşlem Ücretlerini Ana Ağ ve Layer 2 Swap’larda %0,25’e Arttırdı

Uniswap protokolünün yaratıcısı Uniswap Labs, kullanıcıların kendi arayüzü üzerinden işlem yaparken ödedikleri ücretleri artırdı.

Platform üzerinden gerçekleştirilen çoğu swap için ücret %0,15’ten %0,25’e çıkarıldı. Blockchain verilerinin gösterdiği üzere değişiklik 10 Nisan’da uygulandı.

Belirli İşlemler Ücretten Muaf

Ücret artışı swap’lerin çoğunluğunu etkilerken, bazı işlemler ücretten muaftır. Bu, aynı altta yatan fiata dayalı stablecoin’leri içeren işlemler ve Ethereum (ETH) ile Wrapped Ether (WETH) arasındaki swap’ları kapsıyor.

Kullanıcılar, Uniswap Labs tarafından geliştirilen arayüze güvenmek yerine, alternatif arayüzleri kullanarak Uniswap protokolüne erişerek ücretten kaçınma seçeneğine de sahiptir.

Ancak, Uniswap ana ağında ve desteklenen Layer 2 ağlarında gerçekleştirilen diğer tüm işlemler, Uniswap Labs tarafından belirlenen yeni %0,25’lik ücrete tabi olacaktır.

Uniswap Topluluğu Ücret Paylaşım Teklifini Reddetti

Geçen ay, Uniswap topluluğu, UNI token sahiplerine gelir dağıtımı da dahil olmak üzere platformun ücret yapısını değiştirmeyi amaçlayan bir yönetim önerisini reddetti.

Reddedilen teklif, Uniswap DAO’suna (merkeziyetçi özerk yönetim) Uniswap’ın ücret mekanizmasını ayarlama yetkisi vermeyi ve çok beklenen “ücret-anahtarı” özelliğinin yolunu açmayı hedefliyordu.

Bu mekanizma, uygulanırsa, protokol ücretlerinin UNI token sahiplerine dağıtılmasını sağlayacaktı. Bu özellik, 2020 UNI token dağıtım etkinliğinden bu yana aranan bir özellik.

Uniswap Extension İşlemleri Kolaylaştırıyor

Uniswap, bu yılın başlarında, kullanıcı deneyimini geliştirmek için limit emir işlevselliği ve diğer araçlar sunan bir tarayıcı yan çubuğu uzantısı başlattı.

Uniswap Extension, doğrudan bir tarayıcı yan çubuğundan kripto para birimleriyle etkileşim kurmanın, varlık swap’ları, işlem imzalama ve ticaret faaliyetlerini basitleştirmenin yeni bir yolunu sunuyor.

Güncelleme ayrıca, kullanıcıların kripto para birimi satın almalarını veya satışlarını önceden belirlenmiş fiyatlarla otomatikleştirmelerine olanak tanıyan bir limit emir özelliği de getirdi.

UNI Token Fiyatı Düşüyor

UNI tokeni şu anda yaklaşık 7 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içinde %7’den fazla bir düşüş yaşadı. CoinMarketCap verileri, geçen hafta boyunca %35’in üzerinde ve geçen aya göre önemli bir %48’lik düşüş yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir