Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$95.339
% 1.67
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.339
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Web3 Girişimi IYK Başlattığı Yatırım Turuna ‘a16z’ Liderlik Etti

Adidas ve Johnnie Walker gibi markalara fiziksel ve dijital dünya arasında köprü kurmaya yardımcı olacak araçlara imkan sunan web3 girişimi IYK, A16z Crypto liderliğindeki tohum finansmanından 16,8 milyon dolar topladı.

Yapılan açıklamada IYK, turdaki diğer yatırımcıların arasında 1kx, Collab Currency, Lattice Capital ve gmoney gibi girişimlerin yer aldığını belirtti.

Alınan bilgiye göre IYK, %7 özsermaye karşılığında katılımcı girişimlere genellikle 500.000 dolar yatırım yapan a16z Crypto Startup School’un mezunuydu.

IYK’nin tohum turu için ne zaman artış yapmaya başladığı ve firmanın bunu ne zaman kapattığı belli değil. Kurucu ortak Ryan Ouyang yatırım turu hakkında açıklamada bulunmadı. Ayrıca tohum turu yapısında açıklama yapmaktan da kaçındı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

IYK Nedir?

IYK, markaların, müzisyenlerin ve yaratıcıların dijital-fiziksel bir bağ kurarak deneyimler oluşturmalarına olanak tanıyan bir Web3 girişimidir. Bununla beraber müşterilerini ve hayranlarını ödüllendirmelerine ve topluluklarıyla bağlantıda kalmalarına yardımcı oluyor.

Ürünleri, NFT’ler de dahil olmak üzere fiziksel ürün ve olayların tokenleştirilmesine yardımcı olan yakın alan iletişim çipini içerir. IYK ayrıca deneyimin daha fazla kişiselleştirilmesi için geliştirici API’leri ve modüller kullanıyor.

Şirket 2021 yılından itibaren 100’den fazla yaratıcıyı bünyesine kattığını söyledi. Daha fazla yaratıcıyı bünyesine katmak için self-servis programını başlatmaya hazırlanıyor.

Ouyang, “IYK platformundaki bir içerik oluşturucu olarak, kod gerektirmeyen araçlarla kullanıma hazır bir deneyim oluşturmayı seçebilir veya geliştiricileri, IYK API’leri ile deneyimi dilediğiniz kadar yeniden düzenlemeye ve genişletmeye davet edebilirsiniz.”

Ayrıca “Sizi bir çip türüne, kimlik doğrulama sistemine ve hatta etki alanımıza kilitlemiyoruz.” Dedi.

“Bunu, sizi birinci taraf deneyimlerine yönlendiren, tüketicilerin kendileriyle bir hesap açmasını gerektiren ve bazen tüketicilerin mobil uygulamalarını indirmelerini zorunlu kılan Collect.ID veya LNQ gibi rakiplerle karşılaştırın” diye sözlerine ekledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir