Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.635
% 0.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.635
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Biconomy (BICO) Nedir ? Bico Teknik Analizi

Biconomy, kullanıcıların merkeziyetsiz uygulamalardaki (DApp) kayıt ve işlem deneyimini geliştirmeyi amaçlayan bir çoklu zincir destekli röle protokolü olarak tanımlanmaktadır. Projenin amacı, web3 çözümlerini web2 ürünleri gibi daha sezgisel ve kullanıcı dostu hale getirmektir.

Biconomy, web3 altyapılarındaki sıkıntıları aşmak için şu çözümleri sunar:

  • Protokoller, kullanıcı işlemlerini Gas ücreti olmadan gerçekleştirebilirler.
  • Kullanıcılar, tercih ettikleri ERC-20 standardındaki herhangi bir token ile Gas ödemesi yapabilirler.
  • Ağdaki değişikliklerin neden olduğu karmaşık blockchain yapıları kullanıcılara yansıtılmaz.
  • İşlemler çok daha hızlı bir şekilde onaylanır.

Biconomy, işlem yönetimi ve Gas ücreti optimizasyonuna odaklanarak işlem maliyetlerini %40‘a kadar azaltabilir. Bu hedefe ulaşmak için protokol, meta işlemlerini kullanarak kullanıcıların Gas ödemeden işlem yapmalarını sağlar ve üçüncü parti hizmet sağlayıcılarına ihtiyaç duyulmaz. Biconomy, saklama hizmeti sunmayan ve Gas kullanımını daha verimli hale getiren bir röle altyapısı ile bunları başarır.

Biconomy Kurucusu Kim ?

Biconomy, uluslararası bir ekip tarafından kurulmuş bir blockchain girişimidir. Projenin kurucularından biri olan Ahmed Al-Balaghi, Queen Mary Üniversitesi mezunudur ve blockchain sektöründe Çin, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil olmak üzere uluslararası deneyime sahiptir. Kariyerinin önceki dönemlerinde, önde gelen Çinli blockchain şirketi Viewfin için çalışmıştır.

Diğer iki kurucu ortak ise yazılım mühendisliği geçmişine sahip Hint blockchain girişimcileri olan Sachin Tomar ve daha önce Birleşik Arap Emirlikleri’nde blockchain projelerinde görev almış olan Aniket Jindal’dır.

Biconomy, büyük blockchain girişim sermayesi şirketleri tarafından desteklenmektedir, bunlar arasında Coinbase Ventures, Binance Launchpad, Mechanism Capital ve Huobi Ventures gibi tanınmış isimler bulunmaktadır.

Projeyi Farklı Kılan Özellikler

Biconomy, blockchain alanında sıkça karşılaşılan bir soruna eşsiz bir çözüm sunuyor. Merkeziyetsiz uygulamalarla etkileşim, web2 uygulamalarıyla kıyaslandığında genellikle daha karmaşık ve masraflıdır, ve bunun birkaç nedeni vardır. Örneğin, web3 uygulamaları işlemler için Gas ücreti gerektirebilirken, web2 uygulamaları genellikle böyle bir ücret talep etmez.

Ethereum ağında Gas ücretleri her zaman ETH ile ödenir, ancak kullanıcılar Ether kullanmak istemeyebilirler. Ayrıca, web tabanlı cüzdanların kullanımı, işlem imzalama ve Gas harcaması gibi konularda bir miktar teknik bilgi gerektirebilir, bu da yeni kullanıcıların katılımını zorlaştırabilir.

Biconomy, bu sorunu çözmek için bir röle (relayer) altyapı ağı sunar ve bu teknoloji bazı popüler protokollerde zaten kullanılmaktadır:

  • Curve Finance, Gas ücreti olmadan meta BTC mevduat yönetimi işlemleri sunmak için Biconomy’yi kullanır. Bu sayede katılımcılar, RENBTC ile takas yapmak amacıyla boşta bekleyen BTC birikimlerini Gas ücreti ödemeden kullanabilirler.
  • Perpetual Protocol, Biconomy sayesinde xDAI zincirindeki alım satım işlemlerini Gas ücreti olmadan gerçekleştirir. Kullanıcılar ayrıca, web tabanlı cüzdanlarını yeniden yapılandırmaya gerek kalmadan gizli blockchain işlemleri gerçekleştirebilirler.
  • Decentral Games, Biconomy sayesinde Gas ücretlerini kaldırarak kullanıcılarına kesintisiz bir oyun deneyimi sunar. Kullanıcılar sadece oyun içi para birimi ile işlem yaparlar ve Decentral Games’in yer aldığı Polygon blockchain üzerindeki işlemlerde MATIC token gerekmeyebilir.
  • Sapien Network, sosyal bir blog platformu olarak hizmet verir ve Biconomy sayesinde Gas ücreti ödemeden işlem yapmayı mümkün kılar. Blog yazarları platformda ücretsiz olarak SPN işlemleri yapabilirler.

Biconomy, bu şekilde merkeziyetsiz uygulamalara katılımı kolaylaştırarak, web3 ekosistemini daha kullanıcı dostu hale getirmektedir.

Biconomy Teknik Analizi

Biconomy BİCO Nedir ? Teknik Analizi

Biconomy grafiğini yakından incelediğimizde, bugün %32 oranında yükseliş sergiliyor . Bico’nun şu anki fiyatı 0.2670 dolarlık bölgeyi destek olarak kabul edebilirse, önündeki ara direnç seviyesi olan 0.3150 dolara doğru yükselmeye devam edebilir. Bu, yatırımcılar için olumlu bir gelişme olabilir.

Ancak, Bico 0.2670 dolarlık destek seviyesini sağlamlaştıramaz ve bu yükseliş sadece kısa bir süre için geçerli olursa, gelecekte 0.2220 dolar gibi daha düşük seviyelere doğru bir düşüş görebiliriz. Bu nedenle, fiyatın bu destek seviyelerini nasıl ele alacağını yakından takip etmek önemlidir.

Teknik analiz, gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için bir rehber olabilir, ancak her zaman kesin sonuçlar vermeyebilir. Dolayısıyla, yatırım kararları verirken diğer faktörleri de dikkate almak önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir