Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.094
% 0.28
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.094
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Visa Stablecoin Faaliyetine İlişkin Rapor Yayımladı

visa

Visa‘nın stablecoin faaliyetlerine ilişkin son raporu, metodolojisi ve bulgularının sonuçları hakkında soruları gündeme getiriyor. Rapor, Nisan ayındaki stablecoin işlemlerinin yalnızca küçük bir kısmının “gerçek” veya “organik” olduğunu öne sürerken, bazıları kullanılan kriterlerin önemli kullanım durumlarını gözden kaçırabileceğini öne sürüyor.

Visa ve veri firması Allium Labs’in işbirliğiyle hazırlanan raporda, botları ve büyük ölçekli tüccarları filtreleyerek “organik ödeme etkinliğini” ölçen yeni bir ölçüm tanıtıldı. Bu metriğe göre, Nisan ayındaki stablecoin işlemlerinin %10’dan azının gerçek kişiler tarafından başlatıldığı kabul edildi.

Bu bulgu, özellikle kullanıcıların enflasyon ve sermaye kontrollerinden sığınmak istediği bölgelerde, stabilcoinlerin yaygın olarak benimsendiği yönündeki anlatıya meydan okuyor. Buna rağmen Tether ve Circle’ın USDC’si gibi stabilcoinler önemli bir ilgi gördü ve yalnızca Tether yılın ilk çeyreğinde 4,5 milyar dolar kar elde etti.

Ancak bazı uzmanlar Visa’nın yaklaşımının geçerliliğini sorguluyor. Columbia Business School’da yardımcı profesör olan Austin Campbell, Visa’nın ticari faaliyetleri analizlerinin dışında bırakmaya odaklanmasını eleştiriyor. Ticaretin kripto kullanımının temel bir yönü olduğunu savunuyor ve Visa’nın dar bakış açısının stabilcoinlerin faydasını tam olarak yakalayamayabileceğini öne sürüyor.

Ayrıca raporun, 1000’den fazla stabilcoin işlemine ve 10 milyon dolardan fazla transfer hacmine sahip hesaplardaki işlemleri hariç tutan metodolojisi, Binance ve Coinbase gibi merkezi borsaları içeren işlemler gibi meşru kullanım durumlarını gözden kaçırabilir.

Visa’nın stabilcoin benimsenmesini anlamaya yönelik ilgisi, bir ödeme şirketi olarak konumu göz önüne alındığında anlaşılabilir olsa da Campbell gibi eleştirmenler, şirketin bakış açısının çok sınırlı olabileceğini öne sürüyor. Ticaret faaliyetleri ve takas bazlı işlemler de dahil olmak üzere stabilcoin kullanımının daha geniş ekosistemini anlamak, etkilerinin kapsamlı bir şekilde anlaşılması için çok önemlidir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir