Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$66.960
% 0.05
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.960
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Tornado Cash Olayından Sonra ABD Hükümeti Ne Yapabilir?

Tornado Cash

Bir Ethereum uygulaması olan Tornado Cash, kullanıcılara işlemlerde gizliliği artırmak için varlıkları bir araya getirme olanağı sunuyor. Blockchain işlemleri genellikle herkese açık ve izlenebilir olsa da Tornado Cash gibi gizlilik hizmetleri, kullanıcıların kimliklerini korumalarına ve işlem ayrıntılarını gizlemelerine olanak tanıyor.

Konsept basittir: Tornado Cash, varlıkları bir araya toplayarak bireysel cüzdanların varlıkların kökenini anonimleştirmesine veya işlem izlerini gizlemesine olanak tanır. Bununla birlikte, zararsız faydasına rağmen Tornado Cash, özellikle Kuzey Kore gibi kuruluşlar tarafından kara para aklama faaliyetlerinde kullanılması nedeniyle dikkatleri üzerine çekti ve ABD hükümetinin incelemesine yol açtı.

2022’de ABD Hazine Bakanlığı, Tornado Cash’i yasal sonuçları olan bir “karıştırıcı” olarak etiketleyerek onayladı. Daha sonra hükümet bir kişiyi tutukladı ve üç Tornado Cash geliştiricisini, kara para aklamaya yönelik komplo kurmak ve lisanssız para aktarıcı işletmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlarla suçladı.

Tornado Cash, lisanssız da olsa, para alıp göndererek yalnızca para aktarma işi olarak faaliyet gösterdiğini iddia etmeye çalıştı. Ancak bu argüman güçlü bir hukuki zemine sahip olmayabilir. Daha ikna edici bir argüman, federal düzenlemelerde belirtildiği gibi, genellikle çeşitli kuruluşlar tarafından para gönderilmesini ve/veya alınmasını içeren para gönderici işinin tanımı etrafında dönebilir.

Sonuçta Tornado Cash vakası, gizlilik araçları, mali düzenlemeler ve yasa uygulama çabalarının kesişimiyle ilgili karmaşık soruları gündeme getiriyor. Tornado Cash iyi niyetlerle yaratılmış olsa da, yasa dışı amaçlarla sömürülmesi, modern çağda gelişen dijital finans ve gizlilik ortamında gezinmenin zorluklarını vurgulayarak onu hükümetin incelemesinin odağına soktu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir