Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.389
% 1.83
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.389
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Uzman: Altın, Birkaç Hafta İçinde Bu Seviyeleri Görecek!

Midas Touch Consulting’in genel müdürü Florian Grummes, çift haneli enflasyonun ABD’yi vurmasının an meselesi olduğunu söyledi. Bu durumda altın piyasalarına yönelik düşüncelerini paylaştı. Grummes, altında “çok yıllık” boğa döngüsünün devam ettiğini söylerken yakın tarihli bir hedef de verdi. Yönetici, hedefinin 2.000 dolar olduğunu, ancak bu seviyeye ulaşıldıktan sonra bir geri çekilme görülebileceğini söyledi.

Grummes, altın fiyatı için beklentilerini aktardı

Grummes, altında çok yıllık bir yükseliş gördüğünü, yani boğa döngüsünün devam ettiğini belirtti. Bu yükseliş için doğru yolda olduğumuzu düşünen uzmana göre ciddi bir yükseliş görmemiz sadece bir an meselesi. Bu yıl, belki gelecek yıl olabilir. Uzman, “Fed gerçekten faiz oranlarını yükseltmeye başlar ve varlık alımını azaltmaya başlarsa… Piyasaların zaten net bir sinyal verdiğini görüyorsunuz, bu yüzden eğer yaparlarsa, bunu agresif bir şekilde yapabileceklerini sanmıyorum,” ifadelerini kullandı. Grummes, altının çok yıllı boğa döngüsünün hala devam ettiğini söyledi ve aşağıdaki ifadeleri kullandı:

Altın, gerçek niyetlerini gizlemek için her şeyi yaptı. Geriye dönüp bakıldığında, geçen Ağustos’taki ani çöküş aslında birkaç aylık bir yükseliş trendinin başlangıcıydı. Bugün, şimdiden 200 dolardan daha yüksek işlem yapıyoruz. Altın, Ağustos 2020’den beri düzeltme yapıyor. Son 16 ayda bir üçgene girdi ve bence son önemli düşük seviye Aralık ortasında, 1.750 dolarda oldu. O zamandan beri altın yükseliyor.

Grummes, ons başına 2.000 doların önemli bir psikolojik seviye olmaya devam ettiğini kaydetti. Önümüzdeki birkaç hafta içinde, belki de bir ila üç ay içinde kısa bir süreliğine 2.000 dolara ulaşabileceğimizi, ardından 1.975 dolar civarında durabileceğimizi düşünüyor. “Aylık Bollinger bandı 1.975 dolar civarında, yani benim için mantıklı hedef bu,” dedi. Önümüzdeki birkaç hafta veya ay içinde bu 2.000 dolar seviyesine ulaşırsak altının bir geri çekilme yaşayabileceğini, ardından altının yeniden yükselip bu seviyeyi tekrar test etmesi için birkaç ay daha geçebileceğini belirtiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir