Kriptolar:
29660
Bitcoin:
$62.639
% 2.47
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.18
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.18
Korku & Açgözlülük:
56 / 100
Bitcoin:
$ 62.639
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Usta Analistler Önemli Altın Tahminleri Yaptı: 6-12 Ayda…

Traderlar ve yatırımcılar Rusya’nın devam eden Ukrayna işgaline tepki vermeye devam ettikçe, altın piyasası son derece dalgalı olmaya devam ediyor. Piyasayı yorumlayan usta analistlerin tahminlerini Coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Ukrayna’daki durum istikrara kavuştuğunda sarı metal daha da düşebilir”

Doğu Ukrayna’daki ihtilaf nedeniyle altın güçlü bir güvenli liman talebi görse de, Avrupalı ​​değerli metal firması Heraeus, yatırımcıların faiz oranlarına ve artan tüketici fiyatlarına odaklanmasının daha iyi olacağını söylüyor.

Pazartesi günü yayınlanan bir raporda Heraeus’taki analistler, altın fiyatlarının jeopolitik riske karşı korunmak için güvenli liman varlığı olarak daha yükseğe çıkabileceğini, ancak bu kazanımların sürdürülebilir olmadığını belirtiyor. Avrupa değerli metal firması, Rusya’nın 2014 yılında Kırım bölgesini ilhak etmesiyle Ukrayna’daki son çatışmaya dikkat çekiyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor:

Gerginlikler artarken fiyat yükseldi, ancak ilhak gerçekleştikten sonra düştü. Krizin ne kadar süreceği konusunda hala belirsizlik var ve bu da altın fiyatını bir süre daha destekleyebilir. Ancak Ukrayna’daki durum istikrara kavuştuğunda altın fiyatı daha da düşebilir.

“Altın fiyatı, reel faizlerin oldukça düşük olmasına kıyasla düşük görünüyor”

Doğu Avrupa’da devam eden savaşın ötesine bakan Heraeus’taki analistler, Federal Rezerv yükselen enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını sıkılaştırmaya çalışırken altının hala zorlu rüzgarlarla karşı karşıya olduğunun altını çiziyor. ABD merkez bankalarının 16 Mart’ta yeni sıkılaştırma döngüsünü başlatması beklenirken, Heraeus’taki analistler genel ortamın değerli metal için olumlu olmaya devam ettiğini söylüyor ve şu yorumu yapıyor:

Altın, sonraki 6 ve 12 ayda genel olarak fiyatını yükseltti. 1980’lerden bu yana, 1986, 1999, 2004 ve 2015’te başlayan oran artış döngülerini, önümüzdeki altı ayda %10-20’lik artışlarla yükselen altın fiyatları izledi.

Avrupalı ​​firma, Federal Rezerv’in faiz oranlarını artırma planına rağmen, yükselen enflasyonun reel oranları negatif bölgede tutacağını düşünüyor ve konuyu şu şekilde açıklıyor:

Yükselen enerji fiyatları, yüksek manşet enflasyona katkıda bulundu ve 2022 ilerledikçe yıldan yıla kazanımlar daha küçük olabilir. Sarı metal, reel faiz oranlarının oldukça düşük olmasına kıyasla düşük değerli görünüyor. Bu durum, jeopolitik gerilimlerden kaynaklanan güvenli liman desteği olmasa bile daha yüksek bir altın fiyatını destekleyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir