Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.627
% 1.57
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.627
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Up School, Kadın Blockchain Developer Yetiştirecek

Eğitim teknolojisi girişimi Up School, Solana iş birliğiyle kadınlara blockchain developer eğitimi sunuyor.

Blockchain teknolojisi, bünyesindeki bilgileri güvenle saklama özelliği ile veri gizliliği sunuyor. Bu teknoloji de farklı faaliyet alanında kabul görüş durumda. Up School ise gün geçtikçe gelişen web3 ve blockchain ekosistemindeki hem cinsiyet hem de yetenek boşluklarını kapatmak amacıyla bir program başlattı.

Up School ve Solana’dan Kadın Blockchain Developer Programı

Solana Vakfı tarafından desteklenen UP School Blockchain Developer Programı ile kadınlar için blockchain endüstrisinde kariyer fırsatı sağlanıyor.

Up School’un verileri, teknoloji alanında çalışan kadın sayısının sadece yüzde 30 olduğunu gösteriyor. Dünya Ekonomi Forumu’nun Gender Gap Raporunda ise mevcut durumda, dünya çapında cinsiyet farkını kapatmanın 135,6 yıl alacağı belirtiliyor. Up School da cinsiyet dengesinin sağlanması amacıyla kadın blockchain developer programı için Solana ile birlikte bir adım attı.

Program, uzman eğitmenlerden 48 saat canlı olarak, çevrimiçi eğitim ile blockchain geliştiricileri ile canlı kodlama oturumlarından oluşuyor. Eğitimin ardından, 30 kadın, blockchain developer olarak kariyerine devam edecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir