Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.139
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.139
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Sabancı Topluluğu, girişimci programı Sabancı ARF’ı hayata geçirdi

Sabancı Topluluğu, girişimcilik ekosistemine ve açık inovasyona katkı sunmayı amaçlayan Sabancı ARF (Almost Ready to Fly – Neredeyse Uçmaya Hazır) programını hayata geçirdiğini duyurdu.

Sabancı Topluluğu içinden ve dışından ilk aşamadaki girişimlere mentorluk, iş birliği ve yatırım desteği sunulacak olan Sabancı ARF programının ilk dönemi için toplam 14 girişim, oryantasyon süreçlerini tamamladı ve eğitim ve mentorluk programlarına başladı.

20 hafta boyunca sürecek olan program sonunda girişimler, projelerini Yatırım Jürisi’ne sunacak ve değerlendirme sonucunda onay alan girişimler, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF tohum yatırımını almaya hak kazanacak.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper şunları söyledi:

Sabancı Topluluğundan 150 bin dolara varan tohum yatırımı

Topluluk tarafından yapılan basın açıklamasında Sabancı ARF’a dahil olan girişimler, alanında uzman danışmanlar ile çalışarak hangi aşamalarda olduklarına göre farklı destek ve mentorluk olanaklarından yararlanacağı bilgisi verildi.

Bu danışmanlığa ek olarak Sabancı Topluluğu’nun sahip olduğu network, mekân gibi kaynakları kullanabilecek olan girişimler, topluluk şirketlerinden başlamak üzere, farklı şirketler ile iş birliği fırsatlarına sahip olacak.

Program kapsamında, ürün ya da hizmet prototipini geliştirmek, ilk müşteri bağlantısını yapmak veya fatura sayısını arttırmak için girişimcilere 30 bin dolara kadar nakit destek imkânı sağlanacak. Final gününde seçilen girişimlere, süreç boyunca sağlanan nakdi destek de dahil olacak şekilde 150 bin dolara kadar, Sabancı ARF tohum yatırımı yapılacak.

Yapılan açıklamada bu yıl birincisi düzenlenen programa 16 gün içinde, yüzde 20’si topluluk içinden, yüzde 80’i ise topluluk dışından olmak üzere toplam 544 başvuru yapıldığı belirtildi. Sabancı Topluluğu çalışanlarının yanı sıra Topluluk dışından da tüm girişimcilere açık olan Sabancı ARF’ın başvuru süreçleri Eylül ayında tamamlandı. Seçilen 14 girişimin ise yüzde 50’sinin dijital teknolojiler, yüzde 43’ünün iklim teknolojileri ve yüzde 7’sinin ise ileri malzeme teknolojilerine odaklandığı bilgisi verildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir