Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.568
% 0.73
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.568
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Cumhurbaşkanlığı 2023 Programında Dijital TL Detayı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı tarafından planlanan 2023 programı, yayımlamak üzere Resmi Gazete’ye alındı.

Hazırlanan programda, ülkenin şimdiye kadar yaşadığı ekonomik ve finans gelişmelerine değinildi. Ayrıca sonraki dönem için hedefler ve planlamalara da yer verildi. 2023 yılına dair hazırlanan programın amacı, yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı öncelik olarak büyütmek olarak açıklandı. Yenilikçi, yatırımcı ve güçlü bir ekonomi modelini oluşturmayı amaçlayan planlama, Resmi Gazete’de yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı 2023 Programında Dijital Türk Lirası

Hazırlanan gelişmeler, makroekonomik amaçlar ve hedef programında dijital Türk lirası kısmı dikkat çekti. Program içeriğinde, Merkez Bankası Dijital Türk Lirası Araştırma Geliştirme Projesi bulguları doğrultusunda, Dijital Türk lirasının ödemeler için kullanımının testlerine başlanacağı belirtildi.

Ayrıca programda, Dijital Türk lirasının entegrasyonunun tamamlanacağı da aktarıldı. Dijital Türk lirasının sisteminin, dijital kimlik ve FAST yapılarıyla entegrasyonuna hız verilecek. Tüm bu Dijital Türk lirası çalışmalarında bankalar ile araştırma ve geliştirme çalıştırmaları yürütülecek.

Gelişmeler doğrultusunda Türkiye’nin de dijital dönüşümde öncülük rolünü hedeflediği öne çıkıyor. Yakın zamanda bu konularda yeni gelişmeler yapılacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir