Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.290
% 1.25
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.290
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Fed politikasında yumuşama beklentisi, Avrupa borsalarını olumlu etkiledi

Avrupa borsaları Salı günü genel olarak yüksek açıldı ve yatırımcıların bankacılık sektöründen gelen üç aylık kazanç sonuçlarını sindirmesiyle bir önceki seansın olumlu tonu devam ederken Almanya’nın iş dünyası hissiyatının önemli bir göstergesi beklentilerin üzerinde geldi.

Stoxx 600 %0,40, DAX %0,17 yükselirken Fransa’da CAC 40 %0,64 artış yaşadı. Bu arada Rishi Sunak, bu sabah İngiltere’nin yeni başbakanı olmaya hazırlanırken FTSE 100 %0,36 oranında hafif bir düşüş yaşadı.

Yatırımcıların, belirgin bir ekonomik yavaşlamanın Fed’in şahin duruşunu yumuşatmaya itebileceğini düşünmesiyle Avrupa borsaları, Wall Street’teki artış eğilimini takip etti ve Pazartesi günü hem DAX hem de CAC 40’ın %1,6 artmasıyla haftaya güçlü bir şekilde başladı.

Merkez bankası kararlarının yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının (ECB) Perşembe günü faiz oranlarını yeniden yükseltmesi beklenirken yatırımcılar yatırım bankalarının bu hafta açıklayacağı üç aylık kurumsal kazanç raporlarına odaklı.

UBS Group AG (SIX:UBSG), piyasa faaliyetlerindeki düşüş nedeniyle üçüncü çeyrek net kârında %24’lük bir düşüş bildirdi ancak müşteri fonlarındaki artış nedeniyle beklentileri aştı. İsviçreli bankacılık devinin hisseleri %2’den fazla artış gösterdi.

Londra merkezli rakip HSBC Holdings PLC (LON:HSBA), Fransız biriminin satışından kaynaklanan zararlar ve artan batık krediler nedeniyle üçüncü çeyrekte vergi öncesi kârında %42 düşüş bildirdi ancak faiz gelirleri, dünya genelinde artan faiz oranlarıyla yükseldi. Hisseler yaklaşık %5 oranında değer kaybetti.

Öte yandan İsviçreli ilaç üreticisi Novartis AG (SIX:NOVN), rekabetin multipl skleroz ilacı Gilenya reçeteleri üzerinde baskı oluşturması nedeniyle üç aylık faaliyet gelirinde %4’lük bir düşüş paylaşırken Norveçli alüminyum üreticisi Norsk Hydro ASA (OL:NHY), üçüncü çeyrek için beklentilerin oldukça üzerinde bir kâr açıkladı.

Ayrıca SAP SE (ETR:SAPG) hisseleri, üçüncü çeyrekte beklenenden daha hızlı bir gelir artışı kaydetmesinin ardından ralli yaptı.

Yatırımcılar bir yandan da ay boyunca kurumsal güvende beklenenden daha az bir düşüş gösteren Alman IFO iş iklimi göstergesi Ekim ayı raporunu inceleyecek.

Rusya ile yaşanan enerji anlaşmazlığı, artan fiyatlar ve arz darboğazları nedeniyle Almanya’nın resesyona doğru gittiğine dair endişeler sürüyor.

Petrol fiyatları; özellikle dünyanın en büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin’in, küresel talep artışının yavaşlamasıyla ilgili korkuların devam etmesinden dolayı kazandıklarını geri vererek düştü.

ABD’nin Amerikan Petrol Enstitüsü (API), ham petrol stok raporunu seansın ilerleyen saatlerinde açıklayacak ve geçen haftaki 1,3 milyon varillik sürpriz düşüşün ardından artış yaşanmış olması bekleniyor.

WTI %0,46 düşüşle 84,16 dolardan işlem görürken Brent %0,41 azalarak 90,84 dolara geriledi.

Ayrıca altın vadeli işlemleri, %0,19 değer kaybederek 1.650,90 dolar olurken euro/dolar çoğunlukla yatay bir seyirle 0,9862’den alıcı buldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir