Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.931
% 2.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.931
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

CFTC ve SEC’den kripto para açıklamaları: Ethereum ve kripto borsaları radarda

ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) Başkanı Rostin Behnam, dün katıldığı bir konferansta Ethereum’u emtia olarak kabul ettiğini yineledi. ABD SEC Başkanı Gary Gensler ise kripto borsalarının son derece merkezileştirildiğini söyledi.

CFTC Başkanı Ethereum’un emtia olduğu konusunda ısrarını sürdürüyor

CFTC Başkanı Rostin Behnam, SEC başkanının aksine Ethereum’u emtia olarak gördüğünü yineledi.

Bilindiği gibi Gary Gensler, 2018 yılında yaptığı açıklamada en büyük altcoin’in kayıtsız bir menkul kıymet olduğuna dair güçlü kanıtlar olduğunu iddia etmişti. Gensler’in görüşüne göre Bitcoin haricindeki tüm kripto paralar, menkul kıymet sınıfına giriyor.

Bu görüşler ışığında kripto endüstrisinin önemli isimleri, kripto piyasasının düzenlenmesinde CFTC’nin daha fazla hakim olması konusunda baskılarını sürdürüyor. Sektördeki genel görüş emtia düzenleyicisinin kripto paralara karşı daha hoşgörülü bir tavır takınacağı yönünde.

Ancak CFTC Başkanı, kripto paralara karşı daha esnek yaklaşılacağına dair söylemleri reddediyor. Bununla birlikte ABD’de kripto paraları düzenleme konusunda henüz bir netliğe ulaşılmasa da CFTC ve SEC’in verimli bir kripto para ortamı için birlikte çalışması bekleniyor.

SEC Başkanı Gary Gensler, kripto borsalarının merkezî olduğunu iddia ediyor

SEC Başkanı, kripto sektörüyle ilgili son eleştirisinde endüstrinin merkezsiz yapısını sorguladı. Gensler, kripto sektörünün en önemli özelliklerinden biri olarak görülen merkezsiz yapının uygulamada geçerli olmadığını iddia etti.

Gensler, son yaptığı açıklamada merkezsizlik fikri ile ortaya çıkan kripto piyasaların yıllar ilerledikçe merkezi hale geldiğini ve piyasalarda aracılar konusunda önemli bir yoğunlaşmanın söz konusu olduğunu söyledi.

Bu söylemiyle piyasaların en büyük kripto para borsalarını ima eden Gensler, kripto borsalarının yıllar içinde daha çok merkezi hale geldiğine ve ciddi oranlarda kâra ulaştıklarına dem vurdu.

SEC’in amacı kripto borsalarını geleneksel borsa kurallarıyla yönetebilmek için kripto varlıkların menkul kıymet sınıfına alınmasını sağlamak. Bu durum sektörde bireysel yatırımcılar için bir engel olarak görülürken diğer yandan kurumsal şirketlerin bu tür bir düzenlemeyle avantaj elde edebileceği düşünülüyor.

Sonuç olarak SEC, kripto endüstrisini kontrol altına almak için kripto şirketlerini doğrudan düzenlemek yerine merkezsiz kripto varlıkları, menkul kıymet olarak sınıflandırarak dolaylı bir denetim sağlamak istiyor.

Bununla birlikte ABD’de Lummis-Gillibrand tarafından ortaya konulan son kripto yasa taslağı, kripto varlık düzenlemesinde ağırlıklı yetkinin CFTC’ye verilmesini öneriyor. Ancak ülkede kripto düzenlemeleri konusunda yavaş hareket edildiği için söz konusu taslağın yasalaştırılmasının 2024 yılını bulabileceği söyleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir