Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.028
% 5.89
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.028
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Ünlü Youtuber “Satmıyorum” Dediği Altcoin’i Piyasaya Boşalttı!

Popüler bir YouTuber geçtiğimiz günlerde takipçilerine SafeMoon’u önermesine rağmen altcoin projesindeki yükselişle birlikte satmaya başladı. Pek çok insanı dolandıran YouTuber’ın kripto cüzdan hareketleri ortaya çıktığında durum anlaşıldı.

Altcoin dolandırıcısı YouTuber’ı, bir başka YouTuber ifşa etti

coinmuhendisi.com olarak daha önce de benzerlerini bildirdiğimiz kripto dolandırıcılığı olaylarına bir yenisi eklendi. Youtube’da 4,6 milyonluk bir takipçi kitlesine sahip İngiliz YouTuber Ben Phillips’in takipçilerine popüler altcoin SafeMoon’u önermesinin ardından token’larını satarak milyonlarca dolar kazandığı ortaya çıktı. SafeMoon ekibiyle yaptığı reklam anlaşmasının ardından altcoin’in fiyatın artmasıyla birlikte satış yapan Phillips’in dolandırıcılığı bir yılın sonunda ortaya çıktı. Ünlü YouTuber’ın, takipçilerini dolandırdığını ise yine oldukça popüler bir YouTuber olan Stephen Findeisen ortaya çıkardı.

Stephan Phillips’in SafeMoon ile yaptığı dolandırıcılık, bazı takipçileri tarafından Findeisen’e bildirildi. 1 milyon kişi tarafından takip edilen ve CoffeeZilla takma adıyla tanınan Findeisen da gelen şikayetler üzerine araştırma yapmaya başladı. CoffeeZilla’nın cüzdan hareketlerini inceleyen Findeisen’a göre, özellikle Nisan ayında Phillips, “Safemoon’larımı satmıyorum” demesine rağmen 1 milyon doları aşacak satışlar yaptı. Altcoin ekibinden aldığı trilyonlarca SafeMoon’u satan ve takipçilerine token’larını ellerinde tutmalarını öneren YouTuber, daha çok kazandıkça lüks harcamalarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başladı.

Phillips’in şikayet ettiği balinanın kendisi olduğu ortaya çıktı

SafeMoon ekibi tarafından kendisine verilen token’larında “pump ve dump” yapan YouTuber, daha sonra token’ın fiyatının biraz daha düşmesine sebep oldu. Temmuz ayında yaptığı 1 milyon dolarlık satışın ardından, altcoin fiyatındaki düşüşün sorumlusunun başka birisi olduğunu belirten tweet’ler attı. Phillips’in attığı tweet’lerin içeriği ise şöyle:

Sorumsuz kripto balinası… Umarım sana sokakta yürürken otobüs çarpar.

Kripto dolandırıcılıklarını ifşa etmesiyle bilinen CoffeeZilla’ya göreyse, Phillips toplamda 16 milyon dolarlık SafeMoon satışı yaparken yaklaşık 12 milyon dolarlık kâr elde etti. Öte yandan SafeMoon ekibinin Phillips dışında pek çok ünlü isim ile reklam anlaşması bulunuyor. Altcoin ekibi ayrıca ünlü rapçi Soulja Boy, Youtuber Jake Paul ve David Portnoy gibi kişilerle de reklam anlaşması yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir