Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.989
% 5.73
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.989
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SafeMoon, İflas Başvurusunda Bulunduktan Sonra %31 Düştü !

safemoon

Yükselişe geçtiğimiz son günlerde, kripto paralar ne kadar riskli olduğunu tekrar gözler önüne serdi.

SafeMoon tokeni, arkasındaki şirketin iflas başvurusunda bulunduğunun ortaya çıkmasıyla ani bir düşüş yaşadı.

Merkezi olmayan finans protokolü SafeMoon‘un tokeni, arkasındaki şirketin iflas başvurusunda bulunmasının ardından beş saat içinde %31 düştü.

SafeMoon, 14 Aralık’ta Amerika Birleşik Devletleri İflas Dairesi’ne başvuruda bulunarak “tasfiye iflası” olarak da bilinen Bölüm 7 iflası için resmi olarak başvurdu.  Gönüllü dilekçe avukat Mark Rose tarafından sunuldu ve davaya Yargıç Joel Marker atandı.

Firmanın yeniden yapılanma şefi tarafından çalışanlara yazılan bir mektubun mektubunun ekran görüntüsü Reddit’te ortaya çıktı. Artık çalışanların maaşlarını ödeyemiyordu.

Belgede, “Ödenmeyen maaşlarınız için iflas mahkemesine dava açmanız gerekecek” deniyordu.

Son darbe, SEC’in SafeMoon‘u suçlamasından yalnızca bir ay sonra geldi. Kurucusu Kyle Nagy, CEO’su John Karony, ve baş teknoloji sorumlusu Thomas Smith, menkul kıymetler yasalarını ihlal ederek düzenleyici kurumun “büyük bir dolandırıcılık planı” olarak tanımladığı olayla suçlandı.

SafeMoon Ne Kadar Düştü?

SafeMoon (SFM) token,  14 Aralık 20:24  $0,000065 ten, haberden sonra beş saatte $0,000045′ a düştü. Ancak 10 dakikalık  bir sürede $0,000061  geri döndü.

Coinmarketcap verilerine göre SFM’nin   bir zamanlar $1 milyar  olan piyasa değeri şimdi $34,5 milyon.

safemoon

Birkaç eski SafeMoon destekçisi, Reddit’in iflasla ilgili hayal kırıklığını dile getirdi. Ayrıca SafeMoon geliştiricileri tarafından kandırıldıklarını iddia etti.

Reddit kullanıcısı u/Jtenka:

“Gerçek şu ki, SafeMoon‘u destekleyen ve ona güvenen modlar da dahil olmak üzere herkes SafeMoon geliştiricileri tarafından dolandırıldı.”

Başka bir Reddit kullanıcısı, u/anonyamon42069, şöyle dedi:
“Hepimizin ne kadar kötü bir şekilde dolandırıldığımızdan ve özellikle de aldığım paradan bahsetmek bile istemiyorum.  SafeMoon‘un hâlâ bir şansı olduğunu ve “Aya gideceğini” düşünen aptallara sesleniyorum: Yardım isteyin!.”

SafeMoon‘un eski bir değiştirilemeyen token analisti ve satış uzmanı olan Santiago Melgarejo, özellikle de çoğu çalışanın bir ay boyunca ücretsiz çalıştığını söyledi. Bunun yanında aniden işten çıkarılması sırasında “uyarı işaretlerinin olduğunu” söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir