Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.044
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.044
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Ünlü Analist Altcoin Düşüşünün Ardındaki Mekanizmaları Açıkladı, Momentum Kaybı Sonrası Kontrol Ayılara Geçti

Bitcoin, Altcoin, Yükseliş

2021 Bitcoin (BTC) boğa piyasasının sonunu doğru tahmin eden bir kripto analisti, son yaşanan altcoin çöküşünün arkasındaki mekanizmaları açıkladı.

Kripto stratejisti Pentoshi, X sosyal medya platformunda 779.400 takipçisine piyasaları hareketlendirenin momentum olduğunu söyledi.

Analiste göre, kripto piyasaları o kadar hızlı yeni altcoin çıkarıyordu ki, talep azaldı ve momentumun tersine dönmesine izin verdi.

“Bence asıl mesele basit arz-talep dinamikleriydi.

Günlük olarak çok fazla yeni coin çıkarıldığı ve her birinin desteklenmesi için giderek daha fazla likiditeye ihtiyaç duyduğu bir noktaya geldik. Bir ara, mevcut fiyatları korumak için günlük yaklaşık 200 milyon dolarlık yeni para girişi gerekiyordu.

Dolayısıyla arz, talebi aşıyor ve herkes her şeyi almaya çalıştığı için emir defterlerinde veya likiditede yeterli pasif talep yok ve bu şiddetli aşağı yönlü hareketleri yaşıyoruz.

Bir denge noktasına ulaştık ve sonra bir süreliğine kontrol ayılara geçti.”

Ticaret yapanların altcoin piyasalarının değerini takip etmek için kullandığı TOTAL3, 2024 zirvesi olan 788,85 milyar doların altına düşerek 563,85 milyar dolara kadar geriledi ve bu da yaklaşık %30’luk bir düşüşe işaret ediyor.

Pentoshi, piyasa genelindeki düzeltmeye rağmen, devam eden kripto boğa piyasasının hala bozulmadığını vurguluyor.

“Bu, bana göre makro zirve değil, sadece lokal bir zirve.

Boğa piyasası, arz temelde sonsuz hale geldiğinde ve satın alacak kimse kalmadığında her zaman sona erer. Bence henüz orada değiliz. İyi şanslar ve önümüzdeki birkaç hafta içinde iyi fırsatlar yakalayın.”

Geniş takipçi kitlesi bulunan analist, TOTAL3’e daha yakından bakarak, iyileşmeden ve 1 trilyon dolarlık bir değerlemeye doğru bir yükselişe geçmeden önce yaklaşık 600 milyar dolar seviyesinde destek bulacağını öne süren bir grafik analizi paylaştı.

“Genel olarak, bunu harika ve yeni bir fırsatın başlangıcı olarak görüyorum,” diye bitirdi Pentoshi. “Bitcoin piyasa yapısını kaybederse veya borsa yatırım fonlarından (ETF’ler) önemli miktarda Bitcoin çıkışı yaşanırsa durum değişebilir. Bunu henüz görmedik, ancak olabilir. Her iki yönde de gidebilirler.

Şimdilik, bu, geçmiş döngülerde gördüklerimize benzer şekilde, yol boyunca karşılaşmamız gereken %30’un üzerindeki birkaç düzeltmeden biri olabilir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir