Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.000
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.000
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Grayscscale’in Bitcoin Fonunda Çıkışlar Derinleşti!

CEO’nun “denge” hakkındaki iyimser sözlerine rağmen, Grayscale Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) GBTC önemli çıkışlara tanık olmaya devam ediyor. Yalnızca 12 Nisan’da fondan 166 milyon doların üzerinde ve 2.500’den fazla Bitcoin çekildi.

Farside Investors’tan elde edilen veriler, ETF’nin Ocak ayındaki lansmanından bu yana GBTC’den çıkışların 16,2 milyar doları aştığını ortaya koyuyor. Nisan ayı boyunca GBTC’den günlük çıkışlar 75 milyon ila 300 milyon dolar arasında dalgalandı.

Tersine, Bitcoin ETF’lerine girişler minimum düzeyde kaldı ve bu da yatırımcıların ilgisinin çekildiğini gösteriyor. Bu hafta GBTC, 767 milyon dolarlık önemli bir çıkış kaydetti ve bu da Bitcoin ETF’lerine olan genel olumsuz akışa katkıda bulundu.

BlackRock’un IBIT Bitcoin ETF’si, yönetim altındaki varlıkların 15 milyar doları aşmasıyla güçlü bir destek görürken, Grayscale’in Bitcoin rezervleri daralmakta olan bir boşlukla karşı karşıya. GBTC çıkışlarının önemli bir kısmının BlackRock’a akması muhtemeldir.

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein daha önce GBTC’den çıkışların istikrar kazanabileceğini öne sürerek tüccarlar ve yatırımcılar arasında iyimserliğin sinyalini vermişti. Ancak mevcut veriler durumun bu iyimserlikle örtüşmeyebileceğini gösteriyor.

Büyük GBTC çıkışlarını tetikleyen en önemli faktörlerden biri, fon tarafından alınan yüksek yönetim ücretidir. Rakiplere olan akışı kaybetmesine rağmen Sonnenshein ücretleri düşürmek konusunda tereddütlü davrandı. GBTC, ABD Bitcoin ETF’leri arasında en yüksek yönetim ücretlerine sahiptir ve rakiplerinin ortalama %0,30’una kıyasla yıllık %1,5’tir.

Sonnenshein, heyecanın genellikle başlangıçta Grayscale Bitcoin Trust gibi yeni ortaya çıkan emtia veya tematik teşhir ürünlerini çevrelediğini belirtti. Ancak zaman geçtikçe bu ürünler olgunlaşır ve yatırımcıların belirli tekliflere odaklanmasıyla pazar konsolidasyonuna yol açar.

Farside’dan elde edilen veriler, 10 Nisan’da GBTC’den 17,5 milyon dolarlık çıkış görüldüğünü gösteriyor; bu, 9 Nisan’da kaydedilen 154,9 milyon dolarlık çıkışa göre önemli bir düşüş. Önceki en düşük seviye 26 Şubat’taydı ve GBTC 22,4 milyon dolarlık çıkış yapmıştı. Ortalama olarak, dört ay boyunca günlük GBTC çıkışı 257,8 milyon doları buldu.

İlk olarak 2015 yılında piyasaya sürülen GBTC, Grayscale’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı başarılı teklifinin ardından diğer dokuz Bitcoin ETF’sinin piyasaya sürülmesiyle birlikte Ocak ayında bir ETF’ye dönüştü.

Son zamanlarda iflas eden kripto kredi şirketi Genesis, 32.041 Bitcoin satın almak için yaklaşık 36 milyon GBTC hissesini boşalttı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir