Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.672
% 1.81
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.672
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Kripto Piyasaları Sarsıldı: Bitcoin 2 Günde 10.000 Dolar Düştü, Altcoinlerde İki Haneli Düşüşler yaşandı

Hafta sonu akşamları işlem gören kripto para piyasaları bir kez daha çalkantılı ve acı verici bir gece geçirdi. Bitcoin fiyatı 5.000 dolar daha düşerek haftaların en düşük seviyesi olan 61.000 doların civarına geriledi.

Altcoinlerde ise daha sert bir şekilde vuruldu ve fiyatlarında çift haneli düşüşler yaşandı. Bu çöküşün ana sebebi olarak İran ve İsrail arasındaki artan gerilim gösteriliyor.

BTC’nin Rollercoaster’ı Devam Ediyor

Sadece 48 saat önce BTC fiyatı sakin bir şekilde 70.000 doların üzerinde seyrediyordu, hatta 71.000 dolara kadar yükselmeye bile çalıştı ancak başarılı olamadı. Fakat ABD Merkez Bankası yetkililerinin faiz oranlarını yakın zamanda düşürmeyi düşünmediklerini açıklamasının ardından cuma akşamı işler kötüye gitti.

Önde gelen kripto paranın fiyatı birkaç dakika içinde 5-6 bin dolar düşerek 65.000 dolara geriledi. İlginç bir şekilde, neredeyse tüm finansal piyasalar cuma günü aşağı yönlü seyretti, hatta altının fiyatı bile %4 civarında düştü.

Bitcoin, cumartesi sabahı bir miktar toparlanmayı başardı ve 67.000 doların üzerine çıktı. Ancak daha sonra İran ve İsrail arasındaki gerilim hızla tırmanmaya başladı ve kripto paranın fiyatı bir kez daha düştü.

Bu sefer varlık, Bitstamp üzerinde 61.000 doların biraz üzerine gerileyerek 700 milyondan fazla dolarlık likidasyona neden oldu. Fiyat şu anda 64.000 doların üzerinde seyrediyor olsa da, bugün işlem gören tek piyasa olması nedeniyle riskler devam ediyor.

Bitcoin’in piyasa değeri, cuma gününden bu yana yaklaşık 130 milyar dolar düşerek 1,270 trilyon dolara geriledi. Ancak, aynı zaman diliminde altcoinlere karşı hakimiyeti yaklaşık %2 arttı.

Altcoinler Hasar Gördü

Bitcoin sert bir şekilde aşağı yönlü hareket ettiğinde genellikle altcoinler de aynı şekilde etkilenir. Aslında, son 48 saat içinde daha da sert bir şekilde aşağı indi.

Birçoğu toparlanmaya başlasa da, manzara iki gündür oldukça acı verici. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, birçok altcoinde çift haneli düşüşler yaşanırken, SOL, XRP, DOGE, TON, ADA, AVAX, SHIB, DOT ve ETH hala derin bir kırmızıda işlem görüyor.

Toplam kripto piyasa değeri, cuma sabahı neredeyse 2,8 trilyon dolardan dün akşam saatlerinde yaklaşık 2,330 trilyon dolara geriledi. O zamandan bu yana yaklaşık 100 milyar dolar toparlandı, ancak yine de güne göre %5 aşağıda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir