Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$69.295
% 4.85
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 69.295
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Uniswap, İşlem Ücreti Artırımından Sonra Sorunlar Yaşıyor

Uniswap Labs tarafından uygulanan ücret artışından bu yana ön uçtaki baskı fark edilir hale geldi. Buna rağmen platform, geliştiricilerin yalnızca Ethereum işlemlerinden günde 145.000 doların üzerinde kazanç elde etmesiyle önemli miktarda gelir elde etmeye devam ediyor.

Swap ücretlerini %0,15’ten %0,25’e çıkaran ücret ayarlaması, Uniswap Labs tarafından Nisan ortasında uygulamaya konuldu. Bu ücret, Uniswap web arayüzü ve cüzdan aracılığıyla gerçekleştirilen çoğu işlem için geçerli olsa da Uniswap’e erişim için toplayıcılar, alternatif kullanıcı arayüzleri veya akıllı sözleşmeyle doğrudan etkileşim gibi alternatif yöntemlerin bulunduğunu unutmamak önemlidir.

Uniswap kurucusu Hayden Adams daha önce ücret artışının kripto ve DeFi girişimlerine yönelik devam eden araştırma, geliştirme ve genişletmeyi desteklemeyi amaçladığını belirtmişti. Ancak bu değişiklik, Uniswap’in Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan Wells Bildirimi aldığının ortaya çıkmasıyla aynı zamana denk geldi.

Ücret artışına rağmen Uniswap ön ucu hala merkezi olmayan borsa (DEX) faaliyetinde önemli bir paya sahip ve Mart ayındaki %35,8’den Nisan ayında DEX faaliyetinin yaklaşık %30’unu oluşturuyor.

Her ne kadar ilk ayarlamadan bu yana ücretlerde hafif bir düşüş olsa da, %0,25 ücret sonrası ilk on günün sekizinde gelirin 300.000 doları aşmasıyla bu eğilim son zamanlarda yumuşadı. Bununla birlikte, varlık fiyatlarındaki toparlanmanın etkisiyle ücret gelirlerinin önceki haftanın sonuna doğru artması nedeniyle piyasa faaliyetlerindeki dalgalanmalar da bu değişikliklere katkıda bulunabilir.

Bu gelişmelere rağmen Uniswap ön yüzü, aşinalığı ve tarihsel popülaritesi nedeniyle birçok yatırımcı için tercih edilen bir seçenek olmaya devam ediyor. Şu anda Mayıs ayındaki işlem hacminin yaklaşık %20’sini temsil etse de, bu değişim Uniswap’in genel çekiciliğindeki düşüşten ziyade 1 inç gibi alternatif platformların kullanımının artmasıyla ilişkilendirilebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir