Kriptolar:
29758
Bitcoin:
$68.621
% 3.61
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.16
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 1.54
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 68.621
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Wrapped Bitcoin Saldırganından Geri Ödeme Teklifi

Pink Drainer Hizmetinin Geliştiricileri Uygulamayı Kapatıyor

3 Mayıs’taki bir  saldırısında 71 milyon dolar değerinde Wrapped Bitcoin çaldıktan sonra, planın arkasındaki dolandırıcı kurbana ulaşarak çalınan fonların bir kısmını iade etmeyi teklif etti. Dolandırıcı, kurbanın Telegram iletişimini talep etti ve ardından yaklaşık 151.600 dolara eşdeğer 51 ETH gönderdi.

Etkileşim, blockchain izleme platformu Etherscan’den gelen zincir içi veriler aracılığıyla ortaya çıktı ve ilk olarak kripto araştırmacısı ZachXBT tarafından vurgulandı. İletişim, Ethereum blok zincirinde merkezi olmayan bir iletişim biçimi olan giriş veri mesajı (IDM) aracılığıyla gerçekleşti.

Bu gelişme, mağdurun 5 Mayıs’ta fonların çoğunluğunun iade edilmesi talebinin ardından gerçekleşti. Dolandırıcının 51 ETH senti, talep edilen tutarın %4,2’sini oluşturuyor.

Bir IDM’de mağdur, durumun ciddiyetini vurguladı, geri dönüşün olmayacağını belirtti ve dolandırıcıyı olası izleme çabaları konusunda uyardı. Tehdidin ciddiyetine rağmen kurban, dolandırıcının fonun %10’unu elinde tutma hakkını kabul etti ve kalan %90’ın, 6 Mayıs 2024 saat 10:00 UTC’de sona eren 24 saatlik süre içinde iade edilmesini istedi.

3 Mayıs’ta meydana gelen saldırı, o dönemde değeri 71 milyon dolar olan 1.155 WBTC’nin kötü niyetli bir aktöre devredilmesini içeriyordu. Zehirleme saldırısında dolandırıcı, kurbanı blockchain işlemleri yağmuruna tutar ve kurbanı, parayı amaçlanan alıcı yerine dolandırıcının adresine göndermesi için kandırmayı umar. Bu aldatmaca genellikle kurbanınkine çok benzeyen sahte adresler oluşturmayı içerir ve bu da hatalı aktarım olasılığını artırır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir