Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.684
% 1.47
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.684
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Toncoin (TON) Nedir?

Merhaba sevgili Coinmühendisi okuyucuları, bu makalemizde sizlerle Toncoin (TON) nedir, ne işe yarar gibi sorulara cevap arayacağız. Kripto para eğitimleri, ekosistemdeki gelişmeler ve çok daha fazlası için bizi takipte kalmayı unutmayın!

Toncoin (TON) Nedir? Ne İşe Yarar?

Toncoin (TON) Nedir? TON, kullanıcıların blokzinciri teknolojisi sayesinde merkeziyetsiz dünyada değer saklama, varlık transferi gerçekleştirme ve merkeziyetsiz finans uygulamalarına erişme problemlerini çözmek için oluşturulmuş birinci katman zincir çözümüdür. Bu hizmetleri en düşük maliyetle ve en hızlı şekilde sunmak için Hisse Kanıtı anlamına gelen Proof of Stake (PoS) teknolojisinden yararlanıyor.

Toncoin ise The Open Network (TON) blokzinciri ağının yerel coinidir. İşlem ücretlerinin ödenmesi ve blokzincirinin geleceği hakkındaki oylamalar Toncoin aracılığıyla gerçekleştiriliyor.

Kullanıcılar, Toncoin (TON) ile blokzinciri üzerinde değer saklama, para transferi gibi finansal ihtiyaçlarını giderirken aynı zamanda PoS teknolojisi ile birlikte zincir onaylarına katılabilir ve TON ağına katkı sundukları için ödül kazanabilir.

Toncoin (TON) Nedir? Kurucusu Kim?

Toncoin (TON) Nedir, kurucusu kim sorusunun cevabını arayalım. TON projesini popüler mesajlaşma uygulaması Telegram, “Telegram Open Network” ismiyle geliştirdi ve 2018 yılında Gram ismiyle piyasaya sürmeyi planladı. Ancak Amerika Birleşik Devletleri sermaye piyasalarını denetleyen kurumu SEC buna engel oldu.

Bu gelişmeler üzerine 2020 yılında Telegram CEO’su Pavel Durov projeden ayrılma kararı aldı. TON Foundation isimli kâr amacı gütmeyen kuruluş projeyi kaldığı yerden devralarak Toncoin’i The Open Network ismiyle piyasaya sürdü.

Toncoin’in Yol Haritası

Toncoin (TON) Nedir, gelecekte neler yapacak sorusunun cevabı projenin yol haritasında bulunuyor. TON, yalnızca bir blokzinciri projesi olmak istemiyor. Blokzincirine dahil olarak Proxy, ödeme altyapısı ve depolama hizmeti sunmak için çalışıyor. Çünkü standart projelerden ayrışarak insanların tüm ihtiyaçlarını merkeziyetsiz şekilde karşılayabilmeyi hedefliyor.

Yukarıda saydığımız hizmetlerin temellerini çoktan atmış olan Toncoin, 2023’ün kalan aylarında bunları geliştirmeye devam edecek. Blokzinciri özelinde ise 2024 yılına kadar daha gelişmiş akıllı kontratların oluşturulması, ETH, BNB, BTC, MATIC ve diğer altcoinler için köprülerin kurulması gibi birçok geliştirme yayınlamayı hedefliyor. Böylece Toncoin (TON) Nedir sorusunun cevabı çok daha detaylı hale gelecek.

Toncoin Arzı Ne Kadar?

15 Mayıs 2023 verilerine göre piyasada 1.221.401.181 TON dolaşırken toplam arzı ise 5.000.000.000’dan biraz fazla.

Gelecekte deflasyonist olması hedeflenen Toncoin, günümüzde yıllık %0,6 enflasyon oranına sahip.

Toncoin (TON) Nereden Alınır?

Toncoin’i OKX, Bybit, KuCoin, Gate gibi merkezi borsalar aracılığıyla satın alabilirsiniz. Ek işlem ücretleri ödemediğiniz için Toncoin almanın en kolay yolu budur. Alternatif olarak Metamask cüzdanınız varsa Uniswap ve Pancakeswap gibi merkeziyetsiz borsaları da kullanabilirsiniz.

Toncoin (TON) nedir konulu makalemizin sonuna geldik. Konu hakkındaki sorularınızı ve düşüncelerinizi yorumlar kısmında belirtebilirsiniz. Gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Telegram, Youtube ve Twitter üzerinden de takipte kalın.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir