Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.957
% 2.37
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.957
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Three Arrows Capital Kurucusu Yakalandı!

Alınan bilgilere göre Cuma günü öğleden sonra Three Arrows Capital’in kurucu ortağı Su Zhu, ülke dışına çıkmaya çalışırken Singapur’daki bir havaalanında tutuklandı.

Kripto hedge fonunun tasfiye memuru Teneo, yaptığı açıklamada, Su’nun tasfiyeyi içeren bir soruşturmada işbirliği yapmasını söyleyen mahkeme kararına uymaması nedeniyle Su’ya karşı bir taahhüt kararı aldığını söyledi. Ayrıca bu kararla beraber Su 4 ay boyunca hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Teneo, yaptığı açıklamada,

“Ortak tasfiye memurları, 25 Eylül 2023 tarihinde Bay Zhu’nun, özünde onu tasfiye memurlarının soruşturmalarıyla işbirliği yapmaya ve hesap vermesini zorunlu kılan bir mahkeme kararına kasıtlı olarak uymamasının bir sonucu olarak, Bay Zhu’ya karşı idam emri için başvurmuş ve bu emri almıştı. Ayrıca Teneo; “3AC’ın kurucularından biri ve eski yatırım yöneticisi olarak faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Fonun diğer kurucu ortağı Kyle Davies’e de benzer bir emir verilerek dört ay hapis cezasına çarptırdı fakat kendisi nerede olduğu bilinmediği için tutuklanmadı.

Eylül ayının başlarında ise Singapur Para Otoritesi, Su ve Davies’in ülkede düzenlenen ticari faaliyetlerde bulunmasını yasakladı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Three Arrows Capital’in Çöküşü

Three Arrows Capital, bir zamanlar en büyük kripto hedge fonlarından biriydi. Fakat geçtiğimiz yıl Terra ekosisteminin çöküşünden sonraki aylarda sıkıntılar yaşadı. Bununla beraber Temmuz 2022’de iflas başvurusunda bulundu ve o dönemde ilgili belgelere göre şirketin en büyük alacaklılarına 3,5 milyar dolardan fazla borcu vardı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir