Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.661
% 0.84
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.661
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Thodex CEO’su Hakkında Kumpas Kurulduğunu İddia Etti!

Thodex

Kripto para borsası Thodex’in CEO’su Faruk Fatih Özer, iade edilmesinin ardından Türkiye’ye getirilerek hakim karşısına çıktı. Özer, devam eden Thodex yargılamasında ilk savunmasını yaparak kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti.

Faruk Fatih Özer, savunmasında kimseyi dolandırmadığını ve kendisine kumpas kurulduğunu söyledi. Ayrıca, savunmasında her şeyi detaylı olarak anlatacağını belirtti. Kimlik tespiti sırasında bekar olduğunu, lise mezunu olduğunu ve şu anda işsiz olduğunu ifade eden Özer, daha önceki işindeki aylık gelirini hatırlamadığını belirtti.

Özer, ticaret hayatına e-ticaretle başladığını ve daha sonra kripto para borsası kurma fikrine yönelerek şirketini bu alana odakladığını anlattı. Kendi ekibine dahil ettiği yazılımcılarla birlikte mobil işlemlere başladığını ve hayatının dijital dünya ile iç içe geçtiğini ifade etti. Rakip şirketlerdeki eksiklikleri fark ettiğinde büyümeye karar verdiğini ve 2017 yılında 400 bin lira sermayeyle Thodex’i kurduğunu belirtti. Özer, şirketin banka işlemlerinin otomatik olarak yapıldığını ve kendisinin işlemleri kontrol ettiğini vurguladı.

Özer ayrıca, ağabeyi Güven Özer’in şirkete sermaye koymadığını ve ablası Serap Özer’in herhangi bir yetkisi olmadığını ifade etti. Hacklenen şirketinin 16 milyon lira zarara uğradığını ve siber saldırılara karşı dava açtığını söyledi. Özer, Thodex’i satıp yeni bir oyun şirketi almak için yurt dışına gitmeyi düşündüğünü ve bu nedenle siteye bakım çalışması şeklinde bir yazı hazırlattığını belirtti.

Faruk Fatih Özer hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme, bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık ve tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarından toplamda 12 bin 164 yıldan 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sonuç: Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer, hakim karşısına çıkarak kendisine kumpas kurulduğunu savundu. Savunmasında suçlamaları reddetti ve her şeyi detaylı olarak anlatacağını belirtti. Özer hakkındaki suçlamaların yanı sıra, 356 milyonluk vurgunla binlerce mağdura yol açtığından dolayı ciddi cezalar talep ediliyor. Thodex davası devam ederken, gelecekteki gelişmeler yakından takip edilmelidir.

Konu hakkındaki düşüncelerinizi bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür içerikler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir